Skip to main content

Άλμα πρόκρισης για την ΑΕΚ στο BCL

Η Ένωση νίκησε στα Άνω Λιόσια την Ρέτζιο Εμίλια και αναπτέρωσε τις πιθανότητές της για να συνεχίσει Basketball Champions League.

Η ΑΕΚ νίκησε (και) στα Άνω Λιόσια την Ρέτζιο Εμίλια, με 68-59, με αποτέλεσμα στην τελευταία αγωνιστική του 2ου ομίλου να χρειάζεται νίκη επί της Καρσίγιακα στην έδρα της ή ήττα των Ιταλών από την Βόννη για να εξασφαλίσει την παρουσία της στο Play In τουρνουά του Basketball Champions League.

Οι Ιταλοί ξεκίνησαν καλύτερα και μετά το αρχικό 7-0 προηγήθηκαν με 18-11 κι έκλεισαν την πρώτη περίοδο έχοντας προβάδισμα με 20-13. Η Ένωση συνέχισε το ίδιο νευρικά, κι αυτό επέτρεψε στους φιλοξενούμενους να συντηρήσουν το προβάδισμα και να κλείσουν το ημίχρονο στο +10 (29-39).

Στην επανάληψη ωστόσο το αγωνιστικό μοτίβο διαφοροποιήθηκε. Οι γηπεδούχοι βρήκαν λύσεις, άρχισαν να μειώνουν κι έφτασαν στο καλάθι (47-49) λίγο πριν από το τέλος της τρίτης περιόδου.

Με σερί 7-0 στις αρχές της τέταρτης περιόδου η ΑΕΚ ολοκλήρωσε την ανατροπή προσπερνώντας με 56-50 και δεν επέτρεψε στους φιλοξενούμενους να επιστρέψουν στο παιχνίδι.

Στο 38΄ ο Μάιλς με πέντε συνεχείς πόντους ανέβασε το προβάδισμα της ΑΕΚ στο +13 (66-53), δίνοντας στους «κιτρινόμαυρους» την απαιτούμενη σιγουριά ως τη λήξη. Για την Ένωση η αποψινή ήταν η δεύτερη νίκη σε πέντε αγώνες.