Skip to main content

Το Μαρόκο έστειλε την Ισπανία στο σπίτι της

REUTERS/Pedro Nunes

Με ήρωα τον τερματοφύλακα της Σεβίλλης, Μπόνο, που απέκρουσε δύο χτυπήματα από τα 9 μέτρα, η αφρικανική ομάδα επικράτησε 3-0 στα πέναλτι και προκρίθηκε στα προημιτελικά.

Το Μαρόκο απέκλεισε στη φάση των «16» την Ισπανία από το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ, στη διαδικασία των πέναλτι, με τον ισπανικής καταγωγής Αχράφ Χακίμι να σκοράρει το αποφασιστικό χτύπημα, κι αφού η Ισπανία έχασε και τις τρεις προσπάθειές της.

Ο Χακίμι, ποδοσφαιρικό προϊόν των τμημάτων υποδομής της Ρεάλ Μαδρίτης, εκτέλεσε ήρεμα το πέναλτι στέλνοντας την μπάλα στο μέσο της εστίας του, για να σφραγίσει τη νίκη του Μαρόκου με 3-0 στη διαδικασία των πέναλτι, μετά το 0-0 σε κανονική διάρκεια και παράταση.

Τόσο στο ενενηντάλεπτο όσο και στο έξτρα ημίωρο η Ισπανία κυριάρχησε στην κατοχή, αλλά δεν κατάφερε να δημιουργήσει πολλές καθαρές ευκαιρίες απέναντι στην ανθεκτική άμυνα του Μαρόκου.

Η αφρικανική ομάδα προκρίθηκε στην προημιτελική φάση της διοργάνωσης και θα αντιμετωπίσει το νικητή της συνάντησης ανάμεσα στην Πορτογαλία και την Ελβετία, την επόμενη Τρίτη (13/12).

Στο «Education City Stadium», στην Αλ Ραγιάν, ο αγώνας ήταν κλειστός, με τους Μαροκινούς να αμύνονται στο μισό (και πολλές φορές και πιο πίσω) γήπεδο. Κατά συνέπεια οι ευκαιρίες ήταν λιγοστές και όχι από τις θεωρούμενες ως «κλασικές».

Οι καλύτερες στιγμές καταγράφηκαν προς το τέλος της κανονικής διάρκειας και την παράταση. Στο 82΄ ο Μοράτα σούταρε από δύσκολη και πολύ γωνιακή θέση και παραλίγο να ανοίξει το σκορ για την Ισπανία.

Σο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων από φάουλ του Όλμο ο Νίκο Γουίλιαμς άφησε την μπάλα να περάσει από πάνω του, αλλά ο Μπόνο έκανε μεγάλη επέμβαση στη γωνία του.

Οι Μαροκινοί έχασαν μεγάλη ευκαιρία στο 104’, όταν ο Ουναχί με ατομική ενέργεια έδωσε την ασίστ στον Σεντιρά, όμως ο Σιμόν τον νίκησε στο τετ α τετ.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο της παράτασης η Ισπανία πίεσε ασφυκτικά και είδε στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων το πλασέ του Σαράμπια εξοστρακίστηκε στο δεξί δοκάρι του Μπόνο και το παιχνίδι έληξε στο 0-0.

Στα πέναλτι ο Μπόνο απέκρουσε τα σουτ Σολέρ και Μπουσκέτς, ενώ ο Σαράμπια που εκτέλεσε πρώτος είχε στείλει την μπάλα στο αριστερό δοκάρι.

Αντίθετα, οι Σαμπίρι, Ζίγιες και Χακίμι ευστόχησαν με άνεση δίνοντας έτσι «άφεση αμαρτιών» στον Μπενούν, που είδε τον Σιμόν να αποκρούει την εκτέλεσή του…