Skip to main content

Σάμπα, μαγεία και στα προημιτελικά η Βραζιλία

REUTERS/Kim Hong-Ji

Με μία μοναδική ποδοσφαιρική παράσταση η Βραζιλία διέλυσε τη Νότια Κορέα με 4-1 και θα συναντήσει τη Κροατία στα προημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Η φετινή Βραζιλία είναι το κάτι άλλο, είναι μία εντυπωσιακή ομάδα και φρόντισε να το υπενθυμίσει στο αποψινό παιχνίδι με την Νότια Κορέα.

Η Σελεσάο σκόραρε τέσσερα γκολ στο πρώτο ημίχρονο, έχασε ευκαιρίες για να γράψει ιστορία και με το τελικό 4-1 πέρασε στα προημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, εκεί όπου θα συναντήσει τη Κροατία.

Το πάρτι της Βραζιλίας ξεκίνησε στο 7′. Ο Ραφίνια έκανε τη σέντρα από δεξιά και ο Βινίσιους άνοιξε το σκορ.

Στο 12′ ο Νειμάρ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι έκανε το 2-0 και στο 29′ μετά από έναν συνδυασμό όπου χάθηκε η μπάλα, ο Ριτσάρλισον έγραψε το 3-0.

Στο 36′ ο Βινίσιους με ένα χάδι στη μπάλα έστρωσε με ψηλοκρεμαστή μπαλιά στον Πακετά και εκείνος με τέλειο πλασέ πέτυχε το τέταρτο γκολ της ομάδας του.

Το δεύτερο ημίχρονο ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα. ΗΣελεσάο έριξε τον ρυθμό, ο Κιμ σταμάτησε δύο φορές τους Βραζιλιάνους, σε προσπάθειες του Ραφίνια και η Νότια Κορέα πέτυχε το γκολ της τιμής στο 76′. Ο Πάικ με τρομερό σουτ εκτός περιοχής διαμόρφωσε το τελικό 4-1.

H Bραζιλία με ένα πρώτο ημίχρονο όπου… σκόρπισε τρόμο, πήρε το εισιτήριο για τους ”8” και αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου.