Skip to main content

Πελέ: Είμαι δυνατός, έχω πολλές ελπίδες

Το νοσοκομείο που νοσηλεύεται χαρακτηρίζει την κατάστασή του σοβαρή, ενώ ο ίδιος έστειλε μήνυμα αισιοδοξίας με ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο Πελέ δήλωσε ότι είναι «δυνατός» και έχει «πολλές ελπίδες», καθώς συνεχίζει τη θεραπεία του για τον καρκίνο του παχέος εντέρου.

Η ανάρτηση του Πελέ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης το Σάββατο (3/12) ήρθε μετά από δημοσιεύματα των τοπικών μέσων ενημέρωσης στη Βραζιλία, ότι η υγεία του 82χρονου παλαίμαχου ποδοσφαιριστή είχε επιδεινωθεί.

«Φίλοι μου, θέλω να είστε όλοι ήρεμοι και θετικοί», ανέφερε μια ανάρτηση στη σελίδα του Πελέ, στο Instagram. «Είμαι δυνατός, με πολλές ελπίδες και ακολουθώ τη θεραπεία μου ως συνήθως. Θέλω να ευχαριστήσω όλη την ιατρική και νοσηλευτική ομάδα για όλη τη φροντίδα που έχω λάβει».

«Έχω μεγάλη πίστη στον Θεό και κάθε μήνυμα αγάπης που λαμβάνω από εσάς σε όλο τον κόσμο με κρατάει γεμάτο ενέργεια. Και δείτε τη Βραζιλία και στο Παγκόσμιο Κύπελλο!».

Σύμφωνα με ανακοίνωση του νοσοκομείου το Σάββατο, η κατάσταση της υγείας του Πελέ παραμένει σταθερή.

«Έδειξε καλή ανταπόκριση στη φροντίδα της αναπνευστικής λοίμωξης, χωρίς να παρουσιάζει καμία επιδείνωση της κατάστασής του τις τελευταίες 24 ώρες», δήλωσε το Ισραηλινό Νοσοκομείο Άλμπερτ Αϊνστάιν του Σάο Πάολο.

Ο 82χρονος πρώην ποδοσφαιριστής, ο οποίος είναι ένας από τους κορυφαίους παίκτες όλων των εποχών, εισήχθη στο νοσοκομείο του Σάο Πάολο την περασμένη Τρίτη για να επανεκτιμήσει τη θεραπεία του για τον καρκίνο, μετά την αφαίρεση όγκου από τον Πελέ τον Σεπτέμβριο του 2021.

Την Κυριακή (4/12) ο προπονητής της Εθνική Βραζιλίας, Τίτε, είπε σε συνέντευξη Τύπου ότι είναι νευρικός για να συναντήσει τον Πελέ.

«Αυτό είναι ίσως το μόνο άτομο που πραγματικά έτρεμα όταν τον χαιρέτησα. Μιλάω από τα βάθη της καρδιάς μου, [ήταν] μια πολύ συναισθηματική στιγμή για μένα», είπε ο Τίτε.

«Μου είπαν: “Πήγαινε και αγκάλιασε τον Πελέ”. Σταμάτησα και άρχισα να τρέμω. Τα χέρια μου ίδρωναν. Οι παλμοί της καρδιάς μου αυξήθηκαν. “Ουάου! Θα έχω την ευκαιρία να χαιρετήσω τον Πελέ”. Υγεία Πελέ, υγεία. Αυτό είναι το μόνο που μπορώ να σου δώσω. Είναι κάτι που όλοι μας νιώθουμε μια δύσκολη στιγμή».

Τον Δεκέμβριο του 2021, ο Πελέ νοσηλεύτηκε και υποβλήθηκε σε χημειοθεραπεία. Τον Σεπτέμβριο του ίδιου έτους, υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση αφαίρεσης όγκου από το δεξιό του κόλον, τον οποίο οι γιατροί βρήκαν κατά τη διάρκεια εξετάσεων ρουτίνας.

Ο Πελέ θεωρείται ευρέως ως ένας από τους μεγαλύτερους ποδοσφαιριστές στην Ιστορία. Έπαιξε σε τέσσερα Παγκόσμια Κύπελλα, κερδίζοντας τρία (το 1958, το 1962, το 1970) και σημείωσε 12 γκολ σε 14 αγώνες.