Skip to main content

Κέρδος ο Μαρσέλο στο «αγγλικό» 3-3 του Ολυμπιακού με τη Σταντάρ Λιέγης

Ο Βραζιλιάνος άσος μπήκε ως αλλαγή και ήταν ο δημιουργός του δεύτερου και τρίτου γκολ των «ερυθρόλευκων», που σημείωσαν αντίστοιχα οι Μπακαμπού και Ελ Αραμπί.

Στον τελευταίο φιλικό αγώνα του στην Ισπανία ο Ολυμπιακός αναδείχθηκε ισόπαλος 3-3 με τη βελγική Σταντάρ Λιέγης, με κέρδος την εμφάνιση του Μαρσέλο που έδωσε τις ασίστ στα δύο τελευταία γκολ της ομάδας του.

Το παιχνίδι χρησίμευσε στον Μίτσελ για να κάνει δοκιμές σε πρόσωπα και σχήματα. Ο Ισπανός τεχνικός είδε τους «ερυθρόλευκους» να βγάζουν φάσεις και να σκοράρουν, ταυτόχρονα όμως είδε και πολλές αμυντικές αδυναμίες.

Η Σταντάρ άνοιξε το σκορ στο 19΄ με τον Ντάβιντα, για να ισοφαρίσει στο 58΄ ο Ελ Αραμπί, αλλά οι Βέλγοι ξαναπήραν προβάδισμα με τέρμα του Όιο στο 64ο λεπτό.

Από εκείνο το σημείο ξεκίνησε η δράση του Μαρσέλο, ο οποίος με ασίστ στο 74΄ και στο 76΄ έδωσε την ευκαιρία σε Μπακαμπού και Ελ Αραμπί να βάλουν μπροστά για πρώτη φορά τον Ολυμπιακό, πριν ισοφαρίσει ο Όιο στο 90΄, στην τελευταία φάση του φιλικού.

Ο επόμενος φιλικός αγώνας της πειραϊκής ομάδας είναι προγραμματισμένος για το ερχόμενο Σάββατο (10/12, 19:00) στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», με αντίπαλο τη Νότιγχαμ Φόρεστ.

«Είμαι υποχρεωμένος να τα βλέπω όλα, και τα αρνητικά και τα θετικά. Δεν μπορούμε να δεχόμαστε τόσο εύκολα τρία γκολ, είναι πράγματα που πρέπει να βελτιώσουμε. Είμαι από αυτούς που θεωρούν πως από τα λάθη μαθαίνουμε. Πρέπει να συνεχίσουμε, να τα δούμε στο video, να διορθώσουμε τα λάθη και να κρατήσουμε τα θετικά», σχολίασε ο Μίτσελ.

«Η προετοιμασία με βοήθησε, γιατί βλέπω στα ματς πράγματα που βλέπω στην προπόνηση. Έχουμε δουλέψει και σε διαφορετικούς τρόπου παιχνιδιού», συνέχισε.

Όσο για τη μείωση του ρόστερ, παρατήρησε ότι «το μόνο σίγουρο είναι ότι αν είμαστε πιο λίγοι κάνουμε καλύτερη προπόνηση». Και συμπλήρωσε: «Το ιδανικό θα ήταν να έχουμε 18 παίκτες βασικούς. Μας αρέσει σε κάθε παιχνίδι να παίζουμε με 16 παίκτες. Μεγαλώνει τον ανταγωνισμό».