Skip to main content

«Χάλκινη» η Τελτσίδου στο Γκραν Σλαμ του Τόκιο

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια συγκέντρωσε κι άλλους πολύτιμους βαθμούς στην προσπάθειά της να προκριθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024.

Η Ελισάβετ Τελτσίδου κατάκτησε το χάλκινο μετάλλιο της κατηγορίας των -70 κιλών στο τελευταίο Γκραν Σλαμ της χρονιάς, στο Τόκιο και πλησίασε περισσότερο τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024, στο Παρίσι.

Σε λιγότερο από 1,5 μήνα, η Ελληνίδα τζουντόκα έχει συγκεντρώσει τους σημαντικότερους βαθμούς της διαδρομής για τη διοργάνωση της γαλλικής πρωτεύουσας, αφού εκτός από τα δύο μετάλλια ήταν πέμπτη στο Γκραν Σλαμ του Μπακού.

Μετά και το μετάλλιο στο Τόκιο, η Ολυμπιακή κατάταξή της θα βελτιωθεί ακόμη περισσότερο, όπως και η παγκόσμια, όπου αυτή τη στιγμή κατέχει τη 19η θέση στα -70 κιλά.

Στο γύρο των «16» νίκησε την Κορεάτισσα Κιμ, έπεσε όμως στα ρεπεσάζ μετά την ήττα από την Ροντρίγκες, η οποία αποδεικνύεται ο… κακός της δαίμονας, αφού της είχε κόψει το δρόμο προς τα μετάλλια τόσο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Βουδαπέστης το 2021 όσο και στο Γκραν Σλαμ του Μπακού, πριν από ένα μήνα.

Στους αγώνες της «δεύτερης ευκαιρίας», ωστόσο, η Τελτσίδου αποδείχθηκε ανίκητη. Νίκησε την Έρικσον από την Σουηδία, ενώ στον τελικό των ρεπεσάζ επικράτησε σε λιγότερο από δύο λεπτά και της Μοσκαλού από την Ρουμανία.

Ο Θεόδωρος Τσελίδης, με δύο νίκες έφτασε μέχρι τον τελικό του προκριματικού γκρουπ στα -90 κιλά, όμως στον τελικό του ομίλου αλλά και τον α΄ γύρο των ρεπεσάζ γνώρισε ισάριθμες ήττες από δύο Ιάπωνες (Μουράο, Μπέικερ), με αποτέλεσμα να καταλάβει την 7η θέση.