Skip to main content

Φιλική νίκη για την ΑΕΚ στο ντεμπούτο Φερνάντες

Η Ένωση επικράτησε 2-0 της βελγικής Σερέν σε φιλικό αγώνα στην Ολλανδία, με τον Πάολο Φερνάντες να κάνει ντεμπούτο και να ξεκινά τις φάσεις και των δύο γκολ.

Σε φιλικό αγώνα στην Ολλανδία η ΑΕΚ νίκησε τη βελγική Σερέν 2-0, στο ντεμπούτο του Πάολο Φερνάντες με τα «κιτρινόμαυρα», το οποίο δεν θα μπορούσε να είναι καλύτερο, αφού από τα πόδια του ξεκίνησαν και τα δύο τέρματα των «κιτρινόμαυρων».

Η Ένωση ήταν εντυπωσιακή, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο και πριν γίνουν οι μαζεμένες αλλαγές από τον Ματίας Αλμέιδα στην επανάληψη, έπαιξε κυριαρχικό ποδόσφαιρο και είχε τις ευκαιρίες για αρκετά μεγαλύτερο σκορ.

Η ΑΕΚ προηγήθηκε στο 13΄, όταν ο Φερνάντες έκανε τη σέντρα από δεξιά, η μπάλα πέρασε από τον Μάνταλο και ο Αραούχο που έγινε αποδέκτης της την έστειλε στα δίχτυα με ωραίο τελείωμα.

Η ελληνική ομάδα διπλασίασε στο 20΄, με τον Φερνάντες να «γεμίζει» από αριστερά αυτή τη φορά, τον Μουκουντί να πιάνει μια πρώτη κεφαλιά και τον Μήτογλου να γράφει με κοντινό πλασέ το 2-0.

Δύο λεπτά αργότερα ο Μουκουντί έπιασε νέα κεφαλιά στέλνοντας την μπάλα στο δοκάρι, στη μεγαλύτερη από τις ευκαιρίες που είχε η ΑΕΚ στο πρώτο ημίχρονο.

Ο Αλμέιδα έκανε πολλές αλλαγές στο δεύτερο μέρος και η Σερέν προσπάθησε να απειλήσει, αλλά οι όποιες προσπάθειές της εξουδετερώθηκαν από τον Στάνκοβιτς, που είχε πάρει τη θέση του Αθανασιάδη.

Προς το τέλος του το παιχνίδι έγινε εντελώς «ελεύθερο» με την μπάλα πάνω-κάτω και τον Φαν Βερτ να χάνει την τελευταία μεγάλη ευκαιρία, όταν αστόχησε σε τετ α τετ στο 85ο λεπτό.