Skip to main content

Μουντιάλ: Έξι ομάδες για τα τελευταία δύο εισιτήρια

REUTERS/Mayela Lopez

Βραζιλία και Πορτογαλία βρίσκονται ήδη στους «16» από τη δεύτερη αγωνιστική, αλλά για τις εναπομείνασες δύο θέσεις αναμένονται μεγάλες συγκινήσεις.

Ολοκληρώνεται σήμερα (2/12) η φάση των ομίλων στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ, με τις αναμετρήσεις της 3ης και τελευταίας αγωνιστικής στον 7ο έβδομο και 8ο όμιλο της διοργάνωσης.

Οι επικεφαλής κάθε ενός από αυτά τα γκρουπ, δηλαδή η Βραζιλία (7ο) και η Πορτογαλία (8ο), μπορούν να αισθάνονται ασφαλείς καθώς με δύο νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια έχουν ήδη προκριθεί στη φάση των «16».

Κατά συνέπεια, δεν απομένει παρά να μάθουμε την τελική κατάταξη κάθε ομίλου και ποιες δύο από τις συνολικά έξι υπόλοιπες ομάδες θα ακολουθήσουν στην επόμενη φάση τις δύο μεγάλες ποδοσφαιρικές δυνάμεις, αφού σε θεωρητικό επίπεδο και οι έξι έχουν πιθανότητα για το δεύτερο εισιτήριο από κάθε γκρουπ.

Ως προς το πρόγραμμα, χρονικά θα προηγηθούν οι αναμετρήσεις του 8ου ομίλου, που θα ξεκινήσουν στις 17:00 το απόγευμα και είναι Γκάνα-Ουρουγουάη και Πορτογαλία-Νότια Κορέα.

Η Γκάνα έχει το πλεονέκτημα των τριών βαθμών έναντι ενός των Ουρουγουάης και Νότιας Κορέας, αλλά όπως φάνηκε ξεκάθαρα, πρόκειται για διοργάνωση μεγάλων ανατροπών και εκπλήξεων.

Οι αγώνες του 7ου ομίλου θα ξεκινήσουν στις 21:00, με τη Βραζιλία να αντιμετωπίζει το Καμερούν και στο ευρωπαϊκό ντέρμπι να συγκρούονται η Σερβία με την Ελβετία.

Ο Τίτε θα έχει την ευκαιρία για rotation απόψε, αφού το Μουντιάλ ξεκινά ουσιαστικά από την επόμενη φάση για τους «Βερντεόρο». Από εκεί και ύστερα, η Ελβετία έχει τρεις βαθμούς ενώ Σερβία και Καμερούν από έναν.

Τα κριτήρια στην περίπτωση ισοβαθμίας είναι (κατά σειρά):

  • 1) Συνολικοί πόντοι
  • 2) Καλύτερη διαφορά τερμάτων
  • 3) Καλύτερη επίθεση
  • 4) Πόντοι στους αγώνες μεταξύ των ομάδων που ισοβαθμούν
  • 5) Καλύτερη διαφορά τερμάτων στους αγώνες μεταξύ των ομάδων που ισοβαθμούν
  • 6) Καλύτερη επίθεση στους αγώνες μεταξύ των ομάδων που ισοβαθμούν
  • 7) Πόντοι fair play σε όλους τους αγώνες (-1 η κίτρινη κάρτα, -3 η αποβολή με δύο κίτρινες κάρτες, -4 η απευθείας κόκκινη κάρτα, -5 αποβολή με κίτρινη και κόκκινη κάρτα)
  • 8) Κλήρωση