Skip to main content

Η Κροατία άφησε εκτός Παγκοσμίου Κυπέλλου το Βέλγιο

REUTERS/Stephane Mahe

Οι «Κόκκινοι Διάβολοι» χρειάζονταν μόνο νίκη αλλά δεν κατάφεραν να διασπάσουν τους συμπαγείς Κροάτες, με τον Λουκάκου να χάνει τέσσερις κραυγαλέες ευκαιρίες.

Η Κροατία προκρίθηκε στους «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου μετά από μια γεμάτη ένταση ισοπαλία (0-0) με το Βέλγιο, που αποτέλεσε την αρνητική έκπληξη στο Μουντιάλ του Κατάρ και είδε την τελευταία ευκαιρία της «χρυσής γενιάς» του να έχει μια θλιβερή έξοδο από τη διοργάνωση.

Η ομάδα του Ρομπέρτο Μαρτίνεθ, που προκρίθηκε στα ημιτελικά πριν από τέσσερα χρόνια, χρειαζόταν τη νίκη στο Στάδιο Ahmad Bin Ali για να κρατήσει ζωντανές τις ελπίδες της, αλλά δεν μπόρεσε να διασπάσει τους Κροάτες, οι οποίοι τερμάτισαν δεύτεροι στον 6ο όμιλο, πίσω από το Μαρόκο.

Μοιραίος για τους «Κόκκινους Διαβόλους» ήταν ο Ρομέλου Λουκάκου, που μπήκε ως αλλαγή, έκανε αισθητή την παρουσία αλλά απέτυχε να σκοράρει σε τέσσερις (!) πολύ μεγάλες ευκαιρίες στο δεύτερο ημίχρονο, αν και η Κροατία είχε τις δικές της ευκαιρίες για να φύγει νικήτρια.

Η Κροατία, που θα παίξει στη συνέχεια με το νικητή του 5ου ομίλου, τερμάτισε με πέντε βαθμούς, δύο πίσω από το Μαρόκο που νίκησε τον ήδη αποκλεισμένο Καναδά με 2-1. Το Βέλγιο ήταν τρίτο με τέσσερις βαθμούς, αφού κέρδισε μόλις ένα από τα τρία παιχνίδια του.