Skip to main content

Η τιτάνια προσπάθεια του Μεξικού έμεινε ημιτελής

REUTERS/Kai Pfaffenbach

Οι Λατίνοι βρέθηκαν κοντά σε μια μεγάλη πρόκριση, που θα συνιστούσε ανατροπή καθώς βρίσκονταν στην τελευταία θέση του 3ου ομίλου, αλλά έχασαν τη δεύτερη θέση στη διαφορά τερμάτων από την Πολωνία.

Το Μεξικό σκόραρε δύο γκολ σε πέντε λεπτά στο β΄ ημίχρονο, σε μια συναρπαστική τελευταία προσπάθεια να παραμείνει στο Παγκόσμιο Κύπελλο, νίκησε τη Σαουδική Αραβία με 2-1, αλλά έχασε την πρόκριση στους «16» από την Πολωνία στη διαφορά τερμάτων.

Τα γκολ από τον Ένρι Μάρτιν (46΄) και τον Λουίς Τσάβες (53΄) αμέσως μετά το διάλειμμα του πρώτου μέρους εκτόξευσαν κοντά στην πρόκριση, αλλά μια σειρά από εξαιρετικές αποκρούσεις του Σαουδάραβα τερματοφύλακα Μοχάμεντ Αλ Οβάις και δύο άκυρα γκολ στέρησαν από τους Νοτιοαμερικανούς το ένα ακόμη γκολ που χρειάζονταν για να προχωρήσουν.

Το ματς έφτανε στο τέλος κι εκεί που φαινόταν ότι το Μεξικό θα έχανε από την Πολωνία τη δεύτερη θέση στον 3ο όμιλο λόγω… Fair Play (είχε περισσότερες κίτρινες κάρτες), ο Σάλεμ Αλ Ναουσαρί σκόραρε στις καθυστερήσεις (90΄+5) κι έκρινε την ισοβαθμία στ διαφορά τερμάτων.

Ο αποκλεισμός της «Ελ Τρι» από τη φάση των ομίλων τερμάτισε μια σειρά από επτά διαδοχικές παρουσίες στα νοκ άουτ παιχνίδια του Παγκοσμίου Κυπέλλου, ενώ η Σαουδική Αραβία έχασε μια ρεαλιστική πιθανότητα να προκριθεί από τη φάση των ομίλων, για πρώτη φορά μετά από 28 χρόνια.