Skip to main content

Η Τυνησία έφυγε με ψηλά το κεφάλι, 1-0 τη Γαλλία

REUTERS/Siphiwe Sibeko

Η Γαλλία παρατάχθηκε με πολλές αλλαγές και η Τυνησία που ήθελε μόνο νίκη για να ελπίζει σε πρόκριση, επιβλήθηκε 1-0 αλλά το «τρίποντο» της Αυστραλίας την έθεσε εκτός συνέχειας Μουντιάλ.

Η Τυνησία νίκησε την αδιάφορη βαθμολογικά Γαλλία με 1-0 και αποχαιρέτισε το Παγκόσμιο Κύπελλο με μία σπουδαία νίκη. Η επικράτηση της Αυστραλίας επί της Δανίας, ωστόσο, άφησε την αφρικανική ομάδα στη τρίτη θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Οι «τρικολόρ», έχοντας εξασφαλίσει την πρώτη θέση, παρατάχθηκαν με πολλές αλλαγές και η εικόνα τους δεν ήταν καλή στον αγωνιστικό χώρο. Μοναδική καλή τους στιγμή στο 25′ με ένα άστοχο σουτ του Κομάν.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Τυνησία ήταν πολύ καλύτερη, πίεσε για το γκολ, έχασε ευκαιρίες και σκόραρε στο 57′ με τον Καζρί, ο οποίος έκανε υπέροχη ατομική ενέργεια και έστειλε την μπάλα στο πλεκτό.

Αυτό το τέρμα… αφύπνισε τη Γαλλία, που έχασε ευκαιρίες με Ντεμπελέ, Μπαπέ, Μουανί. Ο Γκριζμάν σκόραρε στις καθυστερήσεις, το γκολ ακυρώθηκε από το VAR και έτσι η Τυνησία πανηγύρισε μία μεγάλη νίκη.

Η βαθμολογία: Γαλλία 6, Αυστραλία 6, Τυνησία 4, Δανία 1.