Skip to main content

Αφεντικό της Βρετανίας η Αγγλία και τώρα Σενεγάλη

REUTERS/Hannah Mckay

Η Αγγλία νίκησε 3-0 την Ουαλία, πέρασε ως πρώτη από τον δεύτερο όμιλο και θα συναντήσει την Σενεγάλη για μια θέση στα προημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Πρώτη και καλύτερη. Η Αγγλία απέδειξε πως είναι το αφεντικό της Βρετανίας, νίκησε στο ντέρμπι την Ουαλία με 3-0 και ως η κορυφαία ομάδα του δευτέρου ομίλου θα αντιμετωπίσει την Σενεγάλη στη φάση των 16 του Μουντιάλ.

Στο πρώτο μέρος τα ”τρία λιοντάρια” είχαν τον έλεγχο του αγώνα, κυριάρχησαν στον αγωνιστικό χώρο αλλά με εξαίρεση το τετ α τετ του Ράσφορντ που έβγαλε ο Γουόρντ, δεν κατάφεραν να δημιουργήσει άλλη μεγάλη στιγμή.

Η ομάδα του Σάουθγκεϊτ, πάντως, μέσα σε δύο λεπτά στις αρχές του δευτέρου μέρους… καθάρισε το ματς. Στο 50′ ο Ράσφορντ με απευθείας εκτέλεση φάουλ έκανε το 1-0 και στο 52′ o Φόντεν μετά από ασίστ του Κέιν έγραψε το 2-0.

O Ράσφορντ έβαλε το… κερασάκι στη τούρτα για το τελικό 3-0 στο 68′ έπειτα από ωραία ατομική ενέργεια και σουτ μέσα από την περιοχή, με την Ουαλία να μην μπορεί να κάνει το παραμικρό για να διεκδικήσει την πρόκριση.

Η Αγγλία, πλέον, στρέφει το βλέμμα της στο παιχνίδι με την Σενεγάλη το βράδυ της Κυριακής(4.12, 21:00) εκεί όπου θέλει να κάνει ακόμη ένα βήμα προς τον τελικό.