Skip to main content

Αλ Κελαϊφί: Γελάω όταν λένε ότι φεύγω από την Παρί

Ο πρόεδρος της πρωταθλήτριας Γαλλίας σχολίασε τις φήμες περί αποχώρησης του διοικητικού σχήματος από τον σύλλογο, υπογραμμίζοντας ότι ετοιμάζεται για τη δεύτερη φάση ανάπτυξης της ομάδας.

Η είδηση ​​ότι ο Νάσερ Αλ-Κελαϊφί αναζητά συνεργάτες για την Παρί Σεν Ζερμέν τροφοδότησε τις φήμες ότι ο πρόεδρος του συλλόγου σκέφτεται να αποσυρθεί από την πρωταθλήτρια Γαλλίας, με τον ίδιο, που βρίσκεται τώρα στη Ντόχα για να παρακολουθήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο που διοργανώνει η πατρίδα του, το αρνείται κατηγορηματικά.

Ο Αλ Κελαϊφί παραχώρησε συνέντευξη στην ισπανική εφημερίδα Marca σχετικά με αυτά τα τελευταία νέα και το Παγκόσμιο Κύπελλο. «Όταν ακούω ότι θα φύγω από την Παρί, δεδομένου ότι το Κατάρ κέρδισε την ανάθεση του Παγκοσμίου Κυπέλλου, γελάω. Είμαστε έτοιμοι να μπούμε σε μια δεύτερη φάση για τον σύλλογο, που αποτελείται από απίστευτη ανάπτυξη», απάντησε.

Για το ενδεχόμενο ένταξης νέων μελών στο σύλλογο δεν αρνήθηκε ότι «υπάρχουν πολλές προσωπικότητες που ενδιαφέρονται να αποκτήσουν μειοψηφικές μετοχές στην Παρί Σεν Ζερμέν και μιλάμε μαζί τους ειλικρινά, χωρίς να κρύβουμε ότι η αξία του συλλόγου ξεπερνά τα 4 δισεκατομμύρια ευρώ. Είναι εκπληκτικό αυτό που πετύχαμε ξεκινώντας σχεδόν από το μηδέν, αλλά αυτό είναι μόνο η αρχή».

Ένα από τα ζητήματα που απασχολούν σοβαρά τη διοίκηση της γαλλικής ομάδας είναι εκείνο της έδρας. Η Παρί Σεν Ζερμέν χρησιμοποιεί το «Παρκ ντε Πρενς», που δεν είναι ιδιόκτητο αλλά ανήκει στο δήμο της γαλλικής πρωτεύουσας.

«Λατρεύω το “Παρκ ντε Πρενς” και το θεωρώ σπίτι μας. Αλλά προφανώς ο δήμος δεν θέλει να μείνουμε. Έχουμε επενδύσει 80 εκατομμύρια ευρώ στο γήπεδο και απαιτούμε μια δίκαιη συμφωνία που θα μας επιτρέπει να κάνουμε επεκτατικές εργασίες, αλλά η δομή να είναι στη συνέχεια στην πλήρη διάθεσή μας. Έχουμε βαρεθεί να περιμένουμε τον δήμο που φαίνεται να μας κοροϊδεύει αναβάλλοντας πάντα τις κουβέντες για την πώληση».

Ο Άραβας αξιωματούχος ρωτήθηκε επίσης για την ευρωπαϊκή Super League. «Η αλήθεια είναι ότι τους λυπάμαι, γιατί έχουν δείξει επανειλημμένα ότι δεν καταλαβαίνουν το ποδόσφαιρο και το οικοσύστημά του», είπε.

«Το ποδόσφαιρο δεν είναι νομικό συμβόλαιο, είναι κοινωνικό συμβόλαιο. Το ποδόσφαιρο είναι ένας δεσμός μεταξύ συλλόγου και παίκτη, μεταξύ παίκτη και οπαδού, μεταξύ οπαδού και κοινότητας. Αυτό δεν θα αλλάξει ποτέ».

Αναφερόμενος στο Παγκόσμιο Κύπελλο που βρίσκεται σε εξέλιξη, ο πρόεδρος της Παρί είπε: «Είναι απίστευτο πράγμα να έχεις το Παγκόσμιο Κύπελλο στο Κατάρ. Αυτό το τεράστιο γεγονός ενώνει ολόκληρη την περιοχή, καθώς διαφορετικοί πολιτισμοί, γλώσσες και θρησκείες ενώνονται εδώ. Όλοι είναι περήφανοι που καλωσορίζουν ανθρώπους από όλο τον κόσμο στο Κατάρ. Είναι ένα υπέροχο και χωρίς αποκλεισμούς περιβάλλον για να γιορτάσουμε μαζί».

Σχετικά με τη διαμάχη γύρω από τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, πρόσθεσε: «Σίγουρα δεν είμαστε τέλειοι και έχουμε κάνει λάθη όπως όλοι οι άλλοι, αλλά είμαστε καλοί άνθρωποι που κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας για να καλωσορίσουμε τους πάντες, σεβόμενοι τις συνήθειες και τα έθιμα των καλεσμένων μας».

Και πρόσθεσε: «Προσωπικά δεν συμμετέχω με κανέναν τρόπο στη διοργάνωση, αλλά όπως όλοι οι Καταριανοί αισθάνομαι ότι όλα είναι οργανωμένα για όλο τον κόσμο και κάνουν εξαιρετική δουλειά όλοι. Έχω δει τόσους πολλούς ανθρώπους να ανοίγουν τα σπίτια τους για να γνωρίσουν νέους ανθρώπους, να μοιραστούν ένα γεύμα. Αυτός είναι ο λαός του Κατάρ και είμαι πολύ περήφανος γι’ αυτούς».

naftemporiki.gr