Skip to main content

Νικήτρια η Γκάνα (3-2) στο θρίλερ επιβίωσης με τη Ν. Κορέα

REUTERS/Kai Pfaffenbach

Οι Αφρικανοί νίκησαν με 3-2 τους Ασιάτες, οι οποίοι επέστρεψαν από το εις βάρος τους 0-2 ισοφαρίζοντας αλλά δεν κατάφεραν να σώσουν το βαθμό και κινδυνεύουν με αποκλεισμό.

Οι καλύτεροι αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ διεξήχθησαν σήμερα, 28 Νοεμβρίου…

Μετά την επική ισοπαλία (3-3) της Σερβίας με το Καμερούν ακολούθησε και δεύτερο συγκλονιστικό παιχνίδι, μεταξύ της Γκάνας και της Νότιας Κορέας, που βρήκε νικήτρια την αφρικανική ομάδα με 3-2 στο «Education City Stadium» της Αλ Ραγιάν.

Η νίκη στην αναμέτρηση που διεξήχθη στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του 8ου ομίλου αναπτέρωσε τις ελπίδες των «Μαύρων Αστεριών» για πρόκριση στους «16» (3 βαθμοί), ενώ οι Κορεάτες έμειναν στον ένα βαθμό και θα τα παίξουν όλα για όλα με την Ουρουγουάη.

Ενάντια στη ροή του αγώνα, καθώς μέχρι εκείνο το σημείο οι Ασιάτες είχαν τον απόλυτο έλεγχο του παιχνιδιού, η Γκάνα προηγήθηκε με τον Σαλίσου στη μόλις πρώτη ευκαιρία της.

Και όχι μόνο αυτό, αφού στη δεύτερη επίσκεψή τους στην περιοχή του Σέουνγκ-γκιου Κιμ οι παίκτες του Ότο Άντο έκαναν τα τέρματά τους δύο, με τον Κούντους στο 34΄.

Το προβάδισμα της Γκάνας ήταν πλέον ξεκάθαρο, αλλά ο αγώνες είχε δρόμο ακόμα. Η Νότια Κορέα πίεσε ασφυκτικά στο δεύτερο ημίχρονο και κατάφερε να ισοφαρίσει μέσα σε ένα τρίλεπτο, με τον Γκουέ-Σουνγκ Τσο να βρίσκει δίχτυα στο 58΄ και το 61΄.

Η ομάδα του Πάουλο Μπέντο, ωστόσο, δεν είχε ερμηνεύσει σωστά το πάθημα του πρώτου ημιχρόνου και συνεχίζοντας να πιέζει άφηνε χώρους, με τον Κούντους να το εκμεταλλεύεται για να «γράψει» το τελικό 3-2 στο 68ο λεπτό, αφού παρά την ασφυκτική πίεση της Κορέας οι Γκανέζοι άντεξαν.

Με δέκα λεπτά καθυστερήσεις ο Άντονι Τέιλορ κράτησε 11 και απέβαλε τον Πάουλο Μπέντο, καθώς ο Άγγλος διαιτητής σφύριξε λήξη ενώ είχε κερδίσει κόρνερ η ομάδα του Πορτογάλου εκλέκτορα, ο οποίος διαμαρτυρήθηκε έντονα.