Skip to main content

Ο Γιάννης νίκησε τον Λούκα κι εκείνος υποκλίθηκε

Michael McLoone-USA TODAY Sports

Οι Μπακς του Αντετοκούνμπο επιβλήθηκαν των Μάβερικς του Ντόντσιτς και ο Σλοβένος ηγέτης των Τεξανών έπλεξε το εγκώμιο του Έλληνα σούπερ σταρ.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ήταν καταλυτικός στη νίκη των Μπακς επί των Μάβερικς και ο μεγάλος αντίπαλός του, Λούκα Ντόντσιτς αναγνώρισε την επιρροή του Έλληνα σούπερ σταρ στο παιχνίδι, ενώ τον χαρακτήρισε κορυφαίο στο NBA.

«Το “απολαμβάνω” να παίζω μαζί του είναι δύσκολη λέξη, γιατί θέλω να κερδίζω», υπογράμμισε με σαφώς χιουμοριστική διάθεση ο Σλοβένος ηγέτης των Τεξανών.

«Είναι δύσκολο να τον αντιμετωπίσεις, είναι ο καλύτερος παίκτης στο ΝΒΑ αυτή τη στιγμή και είναι σχεδόν αδύνατο να τον σταματήσεις. Είναι διασκεδαστικό να τον βλέπεις να παίζει, αλλά όχι να τον αντιμετωπίζεις. Δουλεύει σκληρά και γίνεται όλο και καλύτερος», πρόσθεσε ο Σλοβένος ηγέτης του Ντάλας.

Κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις του Σλοβένου άσου, ο Γιάννης ανταπέδωσε τις φιλοφρονήσεις. «Είναι σπουδαίο κομπλιμέντο και το εκτιμώ. Όταν αντιμετωπίζεις τους καλύτερους παίκτες στον κόσμο και ακούς τέτοια λόγια είναι πολύ όμορφο», είπε.

«Είναι ωραίο να σε εκτιμούν οι συναθλητές του. Λατρεύω να αντιμετωπίζω τους κορυφαίους παίκτες, ο Λούκα είναι απίστευτος, ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα που έχω δει στη ζωή μου και είναι απίθανα τα πράγματα που μπορεί να κάνει για τον εαυτό του και τους συμπαίκτες του», πρόσθεσε.

Σε αγωνιστικό επίπεδο, οι Μπακς έφτασαν στη δεύτερη συνεχή νίκη τους στο πρωτάθλημα επικρατώντας των Μάβερικς με 124-115 και βελτιώνοντας το ρεκόρ τους σε 14-5 (11-2 εντός έδρας), ενώ το Ντάλας γνώρισε τέταρτη συνεχή ήττα και υποχώρησε στο 9-10.

Ο Γιάννης μέτρησε 30 πόντους (11/17 δίποντα, 0/2 τρίποντα, 8/10 βολές), 11 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 1 κλέψιμο και 3 λάθη σε 29 λεπτά συμμετοχής, ενώ ο Γκρέισον Άλεν έκανε ρεκόρ σεζόν με 25 πόντους (7/8 τρίποντα).

Για τους Τεξανούς ο Λούκα Ντόνσιτς σταμάτησε στους 27 πόντους (συν 12 ασίστ), ενώ άλλους 22 πρόσθεσε ο Σπένσερ Ντίνγουϊτι και 21 ο Κρίστιαν Γουντ.