Skip to main content

Η Ρωσική Ομοσπονδία παίζει το «χαρτί» της Ασίας

Η συνεχιζόμενη απαγόρευση συμμετοχής στις διοργανώσεις FIFA ΚΑΙ UEFA για τις Εθνικές ομάδες και τους συλλόγους της χώρας, λόγω της εισβολής στην Ουκρανία, φέρεται να οδηγεί τους Ρώσους σε δεύτερες σκέψεις.

Η Ρωσία μπορεί να εξετάσει το ενδεχόμενο μετάβασης στην ασιατική ποδοσφαιρική ομοσπονδία

Η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Ρωσίας (RFU) μπορεί να εξετάσει το ενδεχόμενο αλλαγής της ιδιότητας μέλους για να μετακινηθεί από την Ευρώπη και την UEFA στην Ασία και την AFC, μετέδωσαν ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων, επικαλούμενα τον επικεφαλής της RFU, Αλεξάντερ Ντιούκοφ.

«Πριν από λίγους μήνες είπα ότι η Ασία ήταν πρόωρη», ανέφερε ο Ντιούκοφ σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων RIA. «Αλλά τώρα είναι μια ευκαιρία που πρέπει να εξετάσουμε».

Τα κυβερνητικά όργανα του παγκόσμιου και ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, η FIFA και η UEFA, αποφάσισαν τον Φεβρουάριο ότι όλες οι ρωσικές ομάδες, Εθνικές και σύλλογοι, θα αποκλειστούν από τη συμμετοχή στις διοργανώσεις τους, μετά την εμπλοκή στον πόλεμο που η Μόσχα αποκαλεί «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» στην Ουκρανία.

Το Διαιτητικό Αθλητικό Δικαστήριο (CAS) απέρριψε τον Ιούλιο τις προσφυγές που είχαν κατατεθεί από την RFU και τέσσερις ρωσικές ομάδες κατά της απόφασης της FIFA και της UEFA.

«Δεν έχω μιλήσει ακόμα με εκπροσώπους από την Ασία γιατί υπάρχει η UEFA, μας θεωρούν μέλος της ευρωπαϊκής οικογένειας», είπε ο Ντιούκοφ. «Θα ήταν παράλογο εκ μέρους μας να ξεκινήσουμε διαπραγματεύσεις πάνω από τα κεφάλια τους».