Skip to main content

Με «σπριντ» στο τέλος ο Ιωνικός νίκησε τον Απόλλωνα Πάτρας

Η ομάδα της Νίκαιας κράτησε χωρίς πόντο το αχαϊκό συγκρότημα στα τελευταία τέσσερα λεπτά κι έφτασε σε μια σημαντική νίκη στο πρωτάθλημα της Basket League, φτάνοντας τους Πελοποννήσιους στην κατάταξη.

Με σερί 8-0 στα τελευταία 4΄18’’ της συνάντησης, ο Ιωνικός επικράτησε στο κλειστό του Πλάτωνα με 79-75 του Απόλλωνα Πάτρας στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής και σημείωσε την δεύτερη νίκη του στη φετινή Basket League.

Στο πρώτο ημίχρονο το σκορ πήγε πολύ ψηλά (48-48) αλλά στο δεύτερο, ειδικά μάλιστα στο τελευταίο δεκάλεπτο, οι επιθέσεις σίγησαν, καθώς τον κυρίαρχο ρόλο ανέλαβαν οι άμυνες.

Οι γηπεδούχοι κατόρθωσαν να μη δεχθούν πόντο στα τελευταία 4΄ και 30’’ πανηγυρίζοντας μια πολύτιμη νίκη και πιάνοντας στην κατάταξη την αχαϊκή ομάδα (2-5 το ρεκόρ τους).

Κορυφαίοι για τον Ιωνικό του Κώστα Μέξα ήταν οι Χόκινς με 21 πόντους (ένα τρίποντο) και Μαυροκεφαλίδης, που σημείωσε 17 πόντους με 2 τρίποντα.

Ο Απόλλωνας Πατρών του Νίκου Βετούλα είχε τέσσερις παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων, τους Τέιλορ με 17 (3 τρίποντα, 7 ριμπάουντ), Γκρίφιν με 15 (3 τρ.), Καράμπελα με 15 (3 τρ., 6 ασίστ) και Καλχούν με 11 (3 τρ.), αλλά πλήρωσε την «αφλογιστία» των τελευταίων λεπτών.