Skip to main content

Μπαπέ: Ο πιο ακριβοπληρωμένος ποδοσφαιριστής στον κόσμο

REUTERS/Stephane Mahe

Οι ιδιοκτήτες της PSG πλήρωσαν στον Εμπαπέ 110 εκατομμύρια δολάρια, μέρος των οποίων προέκυψε από ένα εφάπαξ μπόνους για την επέκταση του συμβολαίου τον Μάιο.

Ο Κιλιάν Εμπαπέ ή Μπαπέ όπως τον αποκαλούν, απέδειξε για άλλη μια φορά την αξία του οδηγώντας με δυο γκολ τη Γαλλία στην επικράτησή της επί της Δανίας στο Μουντιάλ του Κατάρ. Δεν είναι τυχαίο λοιπόν που είναι ο πιο ακριβοπληρωμένος ποδοσφαιριστής στον κόσμο, σύμφωνα με το περιοδικό Forbes.

Ο επιθετικός της Παρί Σεν Ζερμέν (PSG) αναμένεται να κερδίσει περίπου 128 εκατομμύρια δολάρια για τη σεζόν 2022/2023, προ φόρων και αμοιβών συμβούλων.

Οι ιδιοκτήτες της PSG πλήρωσαν στον Εμπαπέ 110 εκατομμύρια δολάρια, μέρος των οποίων προέκυψε από ένα εφάπαξ μπόνους για την επέκταση του συμβολαίου τον Μάιο. Ο 23χρονος Εμπαπέ λαμβάνει επίσης 18 εκατομμύρια δολάρια από διαφημιστικά έσοδα.

Στη δεύτερη θέση των πιο ακριβοπληρωμένων ποδοσφαιριστές είναι ο Λιονέλ Μέσι και στην Τρίτη ο  Κριστιάνο Ρονάλντο. Σύμφωνα με το Forbes, ο Μέσι κέρδισε 110 εκατομμύρια δολάρια και ο Ρονάλντο 100 εκατομμύρια.

Όσον  αφορά τα έσοδα για τις δραστηριότητές τους εκτός γηπέδου, ο Μέσι με 55 εκατομμύρια δολάρια και ο Ρονάλντο με 60 εκατομμύρια, εξακολουθούν πάντως να είναι πολύ μπροστά από τον Μπαπέ (18 εκατομμύρια). Είναι μάλιστα  η πρώτη φορά από το 2014 που κανένας από τους δύο αυτούς ποδοσφαιριστές δεν βρίσκεται στην κορυφή της λίστας.

Το οικονομικό ρεκόρ του Μέσι λέγεται ότι ήταν το 2021 και το 2022 όταν φέρεται να κέρδισε 130 εκατομμύρια δολάρια τη χρονιά. Ο Ρονάλντο, ο οποίος δεν κατάφερε να πείσει αθλητικά στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και έχασε το συμβόλαιό του λίγο πριν το Παγκόσμιο Κύπελλο, το 2021 κέρδισε 125 εκατομμύρια δολάρια.

Στην τέταρτη θέση είναι ο  Νεϊμάρ (87 εκατομμύρια), ακολουθούμενος από τον Μοχάμεντ Σαλάχ της Λίβερπουλ (53 εκατ.). Την πέμπτη και έκτη θέση πήραν δύο πρώην παίκτες της Bundesliga: ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι της Μπαρτελόνα  (35 εκατομμύρια) και ο Ερλινγκ Χάαλαντ από την Μάντσεστερ Σίτι (39 εκατομμύρια ευρώ), ο οποίος βρίσκεται για πρώτη φορά στην πρώτη δεκάδα.

Εκτός από τον κορυφαίο Μπαπέ, ο Χάαλαντ  είναι ο μόνος παίκτης στη λίστα κάτω των 30 ετών. Στην όγδοη θέση βρίσκεται ο Εντέν Αζάρ της Ρεάλ Μαδρίτης (31 εκατ.), ακολουθούμενος από τον Αντρέ Ινιέστα της Βίσελ Κόμπε (30 εκατ.) και τον Κέβιν ντε Μπρόινε της Μάντσεστερ Σίτι (29 εκατομμύρια).

naftemporiki.gr