Skip to main content

«Χρυσή» νίκη για τους Αυστραλούς με την Τυνησία

REUTERS/Suhaib Salem

Τα «Καγκουρό» επικράτησαν με 1-0 στο πλαίσιο του 4ου ομίλου και διατηρούν ακέραιες τις πιθανότητες πρόκρισης στους νοκ άουτ αγώνες του Μουντιάλ 2022, με τους Αφρικανούς να βρίσκονται κοντά στον αποκλεισμό.

Η Αυστραλία αναζωπύρωσε τις ελπίδες της για πρόκριση στη νοκ άουτ φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022, μετά τη νίκη με 1-0 απέναντι στην Τυνησία, στο πλαίσιο της 2η αγωνιστικής του 4ου ομίλου.

Οι Socceroos πήραν τους πρώτους τρεις βαθμούς τους στο Μουντιάλ του Κατάρ, ενώ η ομάδα της Βόρειας Αφρικής έμεινε στον έναν και ο στόχος της επόμενης φάσης απομακρύνθηκε.

Στο στάδιο «Αλ Γιανούμπ», στην Αλ Ουάκρα, η Αυστραλία ευτύχησε να σημειώσει γκολ στην πρώτη ευκαιρία της. Ήταν το 23ο λεπτό, όταν ο Γκούντγουϊν έβγαλε τη σέντρα, η μπάλα χτύπησε στον Μπρον και κατέληξε… συστημένη στο κεφάλι του Ντιούκ, που νίκησε τον Νταμέν για το 1-0.

Οι Τυνήσιοι απείλησαν στο 41΄, με τον Σουτάρ να βάζει την προβολή στην προσπάθεια του Ντραγκέρ, ενώ στο 48΄ ο Μσακνί απέτυχε να νικήσει τον Ράιαν από το ύψος της μικρής περιοχής.

Στο δεύτερο ημίχρονο τα «Καγκουρό» προσπάθησαν και πέτυχαν να ελέγξουν το ρυθμό ελαχιστοποιώντας τους κινδύνους στην περιοχή τους, καθώς ουσιαστικός κίνδυνος εμφανίστηκε μόνο στο 74ο λεπτό, όταν και πάλι ο Μσακνί ανάγκασε τον Ράιαν σε δύσκολη και σωτήρια επέμβαση.

Ένα λεπτό πριν την ευκαιρία των Τυνήσιων (73΄) είχε κάνει ντεμπούτο στη διοργάνωση ο δεξιός μπακ του Ατρόμητου, Ουαντί Κεσχρίντα.

Στα τελευταία λεπτά του αγώνα οι Τυνήσιοι πίεσαν πολύ αλλά δεν κατάφεραν να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις και τις ευκαιρίες για γκολ, παρά την κατοχή μπάλας, με τους Αυστραλούς να πανηγυρίζουν στο τέλος.