Skip to main content

Ουρουγουάη και Νότια Κορέα έμειναν στο «μηδέν»

REUTERS/Kim Hong-Ji

Οι δύο ομάδες φάνηκε ότι δεν ήθελαν να ρισκάρουν, ειδικά στο β΄ ημίχρονο, με αποτέλεσμα το παιχνίδι να παιχθεί στην τακτική και το θέαμα να είναι απογοητευτικο.

Τα δοκάρια σταμάτησαν την Ουρουγουάη απέναντι στη Νότια Κορέα, σε αυτό το παιχνίδι του 8ου ομίλου, που διεξήχθη στο  «Education City Stadium» του Αλ Ραγιάν κι έληξε ισόπαλο χωρίς γκολ και με λίγες συγκινήσεις.

Οι Ασιάτες έλεγξαν περισσότερο το παιχνίδι στο πρώτο ημίχρονο, αλλά δημιούργησαν μόνο μία ευκαιρία για να σκοράρουν και δεν πέτυχαν ποτέ το στόχο.

Οι Νοτιοαμερικανοί, από την πλευρά τους, έκλεισαν προσεκτικά τους χώρους και στάθηκαν άτυχοι σε προσπάθειες του Γκοντίν και του Βαλβέρδε, που σταμάτησαν στα δοκάρια του Σέουνγκ Κιμ.

Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία δημιουργήθηκε στο 34΄ και ήταν για τη Νότια Κορέα, όταν από μπαλιά του Μουν-χουάν Κιμ από δεξιά ο επιθετικός του Ολυμπιακού Ούι-τζο Χουάνγκ βρέθηκε αμαρκάριστος στο ύψος του πέναλτι, αλλά σούταρε ψηλά άουτ.

Η απάντηση της Ουρουγουάης ήρθε στο 43΄, με την κεφαλιά του Γκοντίν μετά από κόρνερ του Βαλβέρδε να σταματά στη ρίζα του δεξιού δοκαριού.

Τη μετριότητα του πρώτου ημιχρόνου διαδέχθηκε ένα κακό δεύτερο μισό. Οι Ουρουγουανοί κράτησαν περισσότερο την μπάλα στα πόδια τους αλλά δεν βρήκαν διαδρόμους προς την αντίπαλη περιοχή, ούτε με την είσοδο του Καβάνι αντί του «αόρατου» Σουάρες.

Οι μοναδικές σημαντικές φάσεις σε αυτό το διάστημα σημειώθηκαν στο λυκόφως του αγώνα, όταν ο «κεραυνός» από το δεξί πόδι του Βαλβέρδε στο 89΄ έστειλε την μπάλα με πάταγο στο δοκάρι, ενώ στην επόμενη φάση (90΄) ένα σουτ του Σον έξω από την περιοχή κατέληξε δίπλα από την αριστερή δοκό του Ροσέτ.