Skip to main content

Οι Ιάπωνες διεθνείς καθάρισαν τα αποδυτήρια μετά τη νίκη επί της Γερμανίας

Κίνηση πολιτισμού και της γνωστής ιαπωνικής ευγένειας από τους «Μπλε Σαμουράι», που όπως οι φίλαθλοί τους στις εξέδρες του σταδίου «Χαλίφα» έτσι κι εκείνοι άφησαν πεντακάθαρο το χώρο τους στα αποδυτήρια του γηπέδου, μετά τη νίκη-έκπληξη επί της Γερμανίας.

Η ιαπωνική ευγένεια εμφανίστηκε σε όλο το μεγαλείο της ξανά στο Παγκόσμιο Κύπελλο, όταν η Εθνική ομάδα άφησε πεντακάθαρα τα αποδυτήριά της μετά την εκκωφαντική νίκη της με 2-1 επί της Γερμανίας, την Τετάρτη.

Ενώ οι ομάδες συχνά αποχωρούν αφήνοντας τα αποδυτήριά τους σε (επιεικώς) ακατάστατη κατάσταση, ειδικά μετά από έντονους πανηγυρισμούς, οι Ιάπωνες διεθνείς άφησαν το χώρο καθαρό και τακτοποιημένο, όπως τον είχαν βρει.

«Μετά από μια ιστορική νίκη εναντίον της Γερμανίας, οι οπαδοί της Ιαπωνίας καθάρισαν τα σκουπίδια τους στις εξέδρες του γηπέδου, ενώ η @jfa_samuraiblue (Εθνική ομάδα) άφησε τα αποδυτήριά της στο Khalifa International Stadium έτσι. Αψεγάδιαστο», ανέφερε η FIFA με μια εικόνα του πεντακάθαρου δωματίου, με το πάτωμα να φαίνεται να έχει σκουπιστεί επίσης.

Στο τραπέζι υπήρχε επίσης ένα ευχαριστήριο σημείωμα, στα αραβικά και τα ιαπωνικά. Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ανέβηκαν επίσης φωτογραφίες από το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018, όπου η Ιαπωνία άφησε και τότε πεντακάθαρα τα αποδυτήρια, με ένα ευχαριστήριο σημείωμα στα ρωσικά.

Οι οπαδοί της Ιαπωνίας συντονίστηκαν επίσης για να καθαρίσουν τα σκουπίδια τους στις εξέδρες στο στάδιο Khalifa, μια πρωτοβουλία που παρατηρείται σε κάθε παιχνίδι της Εθνικής ομάδας τους.