Η κατάρρευση του Ολυμπιακού στο τελευταίο δεκάλεπτο έφερε την πρώτη ήττα για τους «ερυθρόλευκους» μακριά από το ΣΕΦ στη φετινή Ευρωλίγκα.
Η Μακάμπι εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο τα απανωτά λάθη των ευρισκόμενων εν αγωνιστική τρικυμία παικτών του Γιώργου και νίκησε στο Τελ Αβίβ με 90-84, στο πέμπτο εκτός έδρας παιχνίδι της πειραϊκής ομάδας στη διοργάνωση.
Οι Ισραηλινοί, που μετρούσαν τρεις συνεχείς ήττες, και είχαν βρεθεί στο -11 (50-61) στην 3η περίοδο, βελτίωσαν το ρεκόρ του σε 5-4, ενώ ο Ολυμπιακός υποχώρησε στο 6-3.
Οι παίκτες του Όντεντ Κάτας έτρεξαν επιμέρους σκορ 27-15 στο τελευταίο δεκάλεπτο, την ώρα που μόνο τα τρίποντα του Λαρεντζάκη έδιναν σκορ και κρατούσαν τους φιλοξενούμενους στο παιχνίδι.
Οι παίκτες της Μακάμπι κατέβασαν 40 ριμπάουντ (26 ο Ολυμπιακός), ενώ είχε 22/24 βολές (14/18 οι Πειραιώτες), με τις δύο ομάδες να μετρούν από 12 εύστοχα τρίποντα.
Ο Λαρεντζάκης μέτρησε 21 πόντους (5/9 τρίποντα), ο Βεζένκοφ έκανε άλλο ένα double double (17π., 10ρ.), ο Σλούκας είχε 15 πόντους και 5 ασίστ, ο Παπανικολάου σκόραρε 13 πόντους (3/5 τρίποντα) και ο Γουόπαλ είχε 9 ασίστ και 4 κλεψίματα.
Ο Ολυμπιακός δέχτηκε 22 πόντους από τον πρώην παίκτη του Μπάλντγουιν (4/7 τρίποντα), 16 από τον Μπράουν, 13 από τον Μάρτιν και 11 από τον Ντιμπαρτολομέο, που ήταν το «κρυφό» χαρτί του Κάτας.
Για να εμφανίζονται περισσότερα άρθρα της Ναυτεμπορικής στις αναζητήσεις σας εύκολα και γρήγορα, πρέπει να προσθέσετε το site στις προτιμώμενες πηγές σας. Μπορείτε να το κάνετε πηγαίνοντας εδώ.












