Skip to main content

Σαουδαραβικό έπος, αργεντίνικο κάζο

REUTERS/Dylan Martinez

Σε μία από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις στην ιστορία των Παγκοσμίων Κυπέλλων, η Σαουδική Αραβία νίκησε την Αργεντινή με 2-1 και την έβαλε σε μπελάδες για την πρόκριση στην επόμενη φάση.

Η μαγεία του ποδοσφαίρου εμφανίστηκε το μεσημέρι της Τρίτης στο Κατάρ. Στο άθλημα που ο Δαβίδ μπορεί να νικήσει τον Γολιάθ, η Σαουδική Αραβία έγραψε ένα μοναδικό έπος, επικρατώντας της Αργεντινής με 2-1 σε μία από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις στην ιστορία των Παγκοσμίων Κυπέλλων. Και μάλιστα με ανατροπή.

Στο πρώτο ημίχρονο οι Αργεντίνοι ήταν ανώτεροι, με τους Σαουδάραβες να παίζουν το ματς στα ίσια, να μην κλείνονται και να έχουν μια θαρραλέα αντιμετώπιση του αντιπάλου. Με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Λιονέλ Μέσι στο 10′ η ”Αλμπισελέστε” άνοιξε το σκορ. Στη συνέχεια το σύνολο του Σκαλόνι δημιούργησε φάσεις, πέτυχε τρία γκολ αλλά το VAR ορθά τα ακύρωσε όλα.

Το δεύτερο μέρος ήταν μια άλλη ιστορία. Η Σαουδική Αραβία με δύο τρομερές εκτελέσεις έφερε το παιχνίδι… τούμπα μέσε σε πέντε λεπτά. Στο 48′ ο Σάχρι έκανε το 1-1 και πέντε λεπτά αργότερα ο Νταουσάρι με σουτ που θα ζήλευε και ο Μέσι έστειλε ξανά την μπάλα στα δίχτυα των Αργεντινών.

Όλο το υπόλοιπο παιχνίδι ήταν μια πολιορκία της Αργεντινής. Η Σαουδική Αραβία, όμως, χωρίς να επιτρέψει πολλές ευκαιρίες, κράτησε μέχρι τέλους το υπέρ της 2-1 και πανηγύρισε τη μεγαλύτερη νίκη στην ιστορία της.