Skip to main content

Ο Αμερικανός Σάρτζεντ δεύτερος πιλότος της Williams το 2023

Ο νεαρός οδηγός προέρχεται από τη F2 και θα αποτελέσει τον πρώτο Αμερικανό πιλότο στην κορυφαία κατηγορία του μηχανοκίνητου αθλητισμού μετά τον Ρόσι, το 2015.

Ο Λόγκαν Σάρτζεντ, ένας 21χρονος Αμερικανός, θα είναι ο δεύτερος οδηγός της Williams το 2023, μαζί με τον Ταϊλανδό Άλεξ Άλμπον, ανακοίνωσε η βρετανική ομάδα της Formula 1.

Το πρώτο του Grand Prix θα ξεκινήσει στις 5 Μαρτίου στο Μπαχρέιν. Τέταρτος στην κατηγορία F2, ο Σάρτζεντ σημείωσε αρκετούς πόντους για να λάβει τη Super Licence, απαραίτητη για την πρόσβαση στην F1.

«Από τότε που μπήκε στην ακαδημία οδηγών μας στα τέλη του 2021, ο Λόγκαν ενσωματώθηκε πλήρως στην ομάδα στο Grove, στον προσομοιωτή», δήλωσε ο επικεφαλής της ομάδας, Γιοστ Καπίτο.

Οι τρεις πρώτοι της F2, ο Βραζιλιάνος Φελίπε Ντράγκοβιτς, ο Γάλλος Τεό Πουσέ και ο Νεοζηλανδός Λίαμ Λόουσον δεν έχουν την ευκαιρία να ανέβουν στην F1 την επόμενη χρονιά και παραμένουν εφεδρικοί οδηγοί.

Παρά το γεγονός ότι τερμάτισε τέταρτος, ο Σάρτζεντ «στέφθηκε πρωτάρης της χρονιάς», θυμάται ο Γουίλιαμς.

Αντικαθιστά τον Καναδό Νίκολας Λατίφι, ο οποίος αποχωρεί από τη F1 μετά από τρεις μη πειστικές σεζόν. Μαζί του οι Ηνωμένες Πολιτείες επιστρέφουν στο τιμόνι ενός μονοθεσίου της F1, όπου αγνοούνταν από το 2015 με τον Αλεξάντερ Ρόσι.