Skip to main content

Οι Ρέιντζερς απέλυσαν τον Φαν Μπρόνκχορστ

Ο Ολλανδός τεχνικός πλήρωσε την κακή φόρμα της ομάδας, που βρίσκεται στο -9 από τη Σέλτικ στο πρωτάθλημα Σκοτίας, αλλά και τη χείριστη παρουσία στους ομίλους του Champions League.

Οι Ρέιντζερς απέλυσαν τον Ολλανδό προπονητή Τζιοβάνι φαν Μπρόνκχορστ, καθώς ο σύλλογος βρίσκεται στη δεύτερη θέση και με 9 βαθμούς διαφορά πίσω από την Σέλτικ στην Πρέμιερσιπ Σκωτίας.

Ο 47χρονος τεχνικός αντικατέστησε τον Στίβεν Τζέραρντ πριν από λίγο περισσότερο από ένα χρόνο και την οδήγησε στον τελικό του UEFA Europa League την περασμένη σεζόν, τον οποίο οι Σκοτσέζοι έχασαν από την Άιντραχτ Φρανκφούρτης, ενώ τη βοήθησε επίσης να κερδίσει το Κύπελλο Σκωτίας.

Υπό τον Φαν Μπρόνκχορστ, πρώην παίκτης των Ρέιντζερς και ο ίδιος, ο σύλλογος σφράγισε επίσης την πρώτη του πρόκριση στο Champions League μετά από 12 χρόνια, αλλά κατέρρευσε μετά τη φάση των ομίλων με έξι ήττες.

Ήταν η πρώτη σκωτσέζικη ομάδα που έχασε όλα τα παιχνίδια των ομίλων της και κατέγραψε τη χειρότερη διαφορά τερμάτων από οποιαδήποτε άλλη ομάδα στις τρεις δεκαετίες των ομίλων του Champions League.

«Δυστυχώς, τα αποτελέσματα και οι επιδόσεις τους τελευταίους μήνες δεν ανταποκρίθηκαν στις προσδοκίες και η απόφαση που λήφθηκε σήμερα από το διοικητικό συμβούλιο είναι να τερματίσει το συμβόλαιο με τον προπονητή», ανέφεραν οι Ρέιντζερς σε δήλωσή τους. «Η αναζήτηση του νέου μάνατζερ βρίσκεται τώρα σε εξέλιξη».

Η ομάδα της Γλασκόβης έχει 33 πόντους μετά από 15 αγώνες στην κορυφαία κατηγορία της Σκωτίας αυτή τη σεζόν.

Ο Φαν Μπρόνκχορστ έγραψε περισσότερες από 100 εμφανίσεις για την Εθνική Ολλανδίας και είχε ένα σύντομο πέρασμα με τη φανέλα των Ρέιντζερς κατά τη διάρκεια της καριέρας του, που τον οδήγησε επίσης στις Άρσεναλ και Μπαρτσελόνα.

Μεταπήδησε στην προπονητική αφότου κρέμασε τα παπούτσια του (2010) και οδήγησε τη Φέγενορντ του Ρότερνταμ στον τίτλο του πρωταθλήματος Ολλανδίας το 2016-17 και την κατάκτηση του Κυπέλλου της χώρας, KNVB δύο φορές.