Skip to main content

Ήττα στην Ουγγαρία για την Εθνική

Μέτρια στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, η Εθνική ομάδα ηττήθηκε στη Βουδαπέστη από την Ουγγαρία με 1-2 καθώς δέχθηκε γκολ με απευθείας εκτέλεση φάουλ στην τελευταία φάση του αγώνα.

Η Εθνική ομάδα ολοκλήρωσε την εβδομάδα των φιλικών αγώνων της με ήττα και νέα μέτρια εμφάνιση.

Μετά το 2-2 στη Μάλτα, με την ισοφάριση στο τέλος του παιχνιδιού, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα ηττήθηκε απόψε (20/11) στη Βουδαπέστη από την Ουγγαρία με 2-1, με τον Γκουστάβο Πογέτ να κρατά σίγουρα πολλές σημειώσεις και να εξάγει τα συμπεράσματα που ήθελε.

Πέραν τούτου η βραδιά ήταν πολύ σημαντική για τον Μπάλαζ Τζούτζακ, ο οποίος αγωνίστηκε για τελευταία φορά στην Εθνική ομάδα. Ο 35χρονος μέσος φόρεσε τη φανέλα με το εθνόσημο για πρώτη φορά το 2007 κι έκτοτε μέτρησε 109 παρουσίες, προσπερνώντας κατά μία τον μέχρι πρότινος ρέκορντμαν θρυλικό Ούγγρο γκολκίπερ Γκάμπορ Κίραλι.

Οι Μαγυάροι άνοιξαν το σκορ στο «Φέρεντς Πούσκας» στο 15ο λεπτό, όταν ο Στάιλς έκανε το γύρισμα στο κέντρο της ελληνικής άμυνας και ο τεχνικά άρτιος Ζάλαϊ έγραψε το 1-0 με άψογο τελείωμα.

Στο 28΄ ο Πασχαλάκης απέκρουσε δύσκολα το δυνατό, μακρινό σουτ του Τζούτζακ, ενώ στο 39΄ το μονοκόμματο πλασέ του Ζάλαϊ βρήκε ξανά σε ετοιμότητα τον Έλληνα τερματοφύλακα.

Η πρώτη καλή στιγμή της Εθνικής καταγράφηκε στο 48ο λεπτό και ήταν ένα αριστερό σουτ του Μασούρα, για να φτάσει στην ισοφάριση

Η Ελλάδα μπήκε πιο ορεξάτα στο δεύτερο μέρος, με τον Γιώργο Μασούρα να απειλεί με το αριστερό στο 48′, έπειτα από ενέργεια του Μπακασέτα. Ο Πασχαλάκης έκανε νέα μεγάλη απόκρουση σε σουτ του Άνταμ στο 74΄ και στο 79΄ η Εθνική κέρδισε πέναλτι από μαρκάρισμα του Στάιλς στον Μπακασέτα.

Η παράβαση επιβεβαιώθηκε και με την τεχνολογία (VAR), την εκτέλεση ανέλαβε ο αρχηγός της Εθνικής που είχε κερδίσει την  «εσχάτη των ποινών» και νίκησε τον Ντιμπούζ στο 81΄, με το δέκατο τέρμα του στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα.

Κι ενώ ο αγώνας φαινόταν να οδεύει ολοταχώς στην ισοπαλία, ο Μάρκο Ρόσι πέρασε στον αγώνα τον Κάλμαρ στο 90΄+2, στη θέση του Σομποσλάι και ο μεσοεπιθετικός της Ντουνάισκα Στρέντα τον δικαίωσε ένα λεπτό αργότερα με το γκολ-φάουλ που διαμόρφωσε το τελικό 2-1 στην τελευταία φάση του αγώνα.