Skip to main content

Πέμπτοι στον κόσμο οι Γράψας – Σαββίδης

Με την πέμπτη θέση στον κόσμο θα επιστρέψουν από τη Βουλγαρία οι Γράψας - Σαββίδης, που μετείχαν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα τραμπολίνο.

Με τους Μάριο Γράψα και Νίκο Σαββίδη να κατακτούν την πέμπτη θέση στον τελικό του συγχρονισμένου Ανδρών ολοκληρώθηκε στη Σόφια το παγκόσμιο πρωτάθλημα τραμπολίνο, το οποίο συνοδεύτηκε από σημαντικά επιτεύγματα για την ελληνική ομάδα.

Οι Γράψας – Σαββίδης συγκέντρωσαν 48,660 βαθμούς στον τελικό του συγχρονισμένου τραμπολίνο, πραγματοποιώντας την καλύτερη εμφάνισή τους στο αγώνισμα και τερματίζοντας πέμπτοι στον κόσμο, αφού είχε προηγηθεί η 16η θέση στον προκριματικό και η 8η στον ημιτελικό.

Πρόκειται για τη δεύτερη μεγάλη διεθνή διάκριση μέσα στο 2022 για το ελληνικό δίδυμο, που είχε κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο στο αντίστοιχο αγώνισμα του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος του περασμένου Ιουνίου στο Ρίμινι της Ιταλίας, επίσης για πρώτη φορά στην ιστορία του ελληνικού τραμπολίνο.

Τα μετάλλια στο συγχρονισμένο Ανδρών κατάκτησαν στην Σόφια κατά σειρά οι Γερμανοί Φάμπιαν Φόγκελ – Ματίας Φλάιντερερ (50,950 β.), οι Πορτογάλοι Ντιόγκο Αμπρέου – Πέντρο Φερέιρα (50,900 β.) και οι Γάλλοι Φλορεστάν Ριού – Πιέρ Γκουζού (49,830 β.).