Skip to main content

Επιβλητικό ξεκίνημα στο Champions League για τον Ολυμπιακό

Ο πρωταθλητής Ελλάδας υπέταξε την πρωταθλήτρια Ευρώπης Προ Ρέκο κάνοντας το καλύτερο δυνατό ξεκίνημα στην κορυφαία ηπειρωτική διασυλλογική διοργάνωση της υδατοσφαίρισης.

Η ανδρική ομάδα πόλο του Ολυμπιακού έκανε την καλύτερη δυνατή εκκίνηση στη φάση των ομίλων του Champions League, λυγίζοντας στο κολυμβητήριο του Πειραιά την αντίσταση της πρωταθλήτριας Ευρώπης, Προ Ρέκο, με 9-7.

Η αναμέτρηση διεξήχθη στο πλαίσιο της πρώτης αγωνιστικής του Α΄ ομίλου και κρίθηκε από την εξαιρετική άμυνα των παικτών του Ιγκόρ Μιλάνοβιτς, αλλά και την επιθετική κλάση κάποιων εξ αυτών, προεξάρχοντος του Φιλίποβιτς.

Με γκολ των Φιλίποβιτς και Μουρίκη ο Ολυμπιακός πέρασε με 5-3, ο Γιάνγκερ μείωσε με πέναλτι, όμως ο Μπούσλιε έκανε το 6-4 και με νέο πέναλτι (βούλιαγμα του Μπίγιατς) ο Ζάλανκι μείωσε πάλι στο γκολ (6-5).

Ο Παπαναστασίου διαμόρφωσε το 7-5, με τον Ζάλανκι να απαντά στον παίκτη παραπάνω. Ο Μουρίκης κέρδισε πέναλτι με τον Φιλίποβιτς να ευστοχεί για το 8-6 πριν ο Γκράτα κάνει το 8-7, ξανά με παίκτη περισσότερο.

Οι άμυνες έπαιξαν κυρίαρχο ρόλο σε αυτό το τελευταίο μέρος του παιχνιδιού αλλά με γκολ του Παπαναστασίου 11 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη διαμορφώθηκε το τελικό 9-7 και η νίκη «κλείδωσε» για τους γηπεδούχους.

Για τον πρωταθλητή Ελλάδας σκόραραν οι, Φιλίποβιτς (3), Παπαναστασίου (2), Βάμος (1), Φουντούλης (1), Μπούσλιε (1) και Μουρίκης (1).

Για το συγκρότημα του Σάντρο Σούκνο τα τέρματα σημείωσαν οι, Ζάλανκι (4), Γιάνγκερ (1), Κανέλα (1) και Γκράτα (1).