Skip to main content

Η ΚΑΕ ΑΕΚ στη δομή φιλοξενίας ασυνόδευτων ανηλίκων προσφύγων της «Συνύπαρξις»

Καλάθι ανθρωπιάς από την ομάδα μπάσκετ της ΑΕΚ και την Εκκλησία της Ελλάδας για δεκάδες προσφυγόπουλα στον Ασπρόπυργο Αττικής.

Μια εκδήλωση που χάρισε χαμόγελα σε δεκάδες προσφυγόπουλα διοργάνωσαν η «Συνύπαρξις» της Εκκλησίας της Ελλάδος και η ΚΑΕ ΑΕΚ.

Το πρωί της Τρίτης (15/11) αντιπροσωπεία της Ένωσης επισκέφθηκε τη δομή φιλοξενίας ασυνόδευτων ανηλίκων προσφύγων της ΑΜΚΕ «Συνύπαρξις», στον Ασπρόπυργο.

Την αποστολή υποδέχθηκαν στη δομή ο πρόεδρος της διοικούσας επιτροπής του Οργανισμού, μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως Αθηναγόρας, και ο γενικός διευθυντής αρχιμανδρίτης, π. Παντελεήμων Παπασυνεφάκης.

Αθλητές, προπονητές και στελέχη της ΑΕΚ είχαν την ευκαιρία να συναντήσουν τα παιδιά και να γνωρίσουν από κοντά το έργο της Εκκλησίας στον συγκεκριμένο τομέα.

Ο διεθνής σέντερ Δημήτρης Μαυροειδής τίμησε το έργο του φορέα προσφέροντας μια μπάλα του αθλήματος στον μητροπολίτη Ιλίου Αθηναγόρα και μια φανέλα της ομάδας στον γενικό διευθυντή της «Συνύπαρξις», π. Παντελεήμονα Παπασυνεφάκη.

Εκ μέρους της διοίκησης του συλλόγου, ο πρόεδρος Μάκης Αγγελόπουλος, έδωσε συγχαρητήρια στα παιδιά για τη «δύναμη που κρύβουν μέσα τους» και στη «Συνύπαρξη» για το σημαντικό έργο που επιτελεί, ενώ πρόσθεσε ότι θα διοργανωθούν υποτροφίες επαγγελματικής κατάρτισης για τα παιδιά των δομών και ενώ κάλεσε τα παιδιά να παρακολουθήσουν μελλοντικούς αγώνες της ΑΕΚ, όπως γινόταν και πριν από τον κορωνοϊό.

Στις σύντομες προσφωνήσεις τους, ο μητροπολίτης Ιλίου τόνισε τη σημασία της επίσκεψης των μελών της ΑΕΚ στα παιδιά και ευχαρίστησε τους επισκέπτες που βρέθηκαν στη σημερινή εκδήλωση.

Ο π. Παντελεήμονας Παπασυνεφάκης, από την πλευρά του, ευχαρίστησε τον κ. Αγγελόπουλο υπογραμμίζοντας ότι η ΑΕΚ είναι μια ομάδα που δημιουργήθηκε από πρόσφυγες όπως και τα παιδιά που διαμένουν στις δομές της Εκκλησίας.

Ο Μαυροειδής και ο προπονητής Ηλίας Καντζούρης μίλησαν στα παιδιά για την αξία της συνεργασίας και της άθλησης στη ζωή. Έπειτα, ακολούθησαν αθλητικές δραστηριότητες και φωτογραφίσεις των παικτών της AEK με τα παιδιά της δομής.

Ακολούθησε επίσκεψη στο Κλειστό Γυμναστήριο Ασπροπύργου «Γεώργιος Τσόκας», όπου ο προπονητής Ηλίας Καντζούρης και οι αθλητές Δημήτρης Μαυροειδής, Δημήτρης Φλιώνης, Κένι Ουίλιαμς, και ο Κόουτς Νάκης Μουρατίδης παρέδωσαν μαθήματα ασκήσεως βελτίωσης στα παιδιά.

Επίσης, τους μίλησαν για την αξία της συνεργασίας και της ομαδικότητος και υπέγραψαν αυτόγραφα. Με την παρουσία του στο γήπεδο τίμησε επίσης και ο δήμαρχος Ασπροπύργου, Νικόλαος Μελετίου.

Στο τέλος της δράσης, ο μητροπολίτης Αθηναγόρας και ο π. Παντελεήμων Παπασυνεφάκης ευχαρίστησαν θερμά την ΑΕΚ BC και τους χορηγούς για την παρουσία και τη συνεισφορά τους.

Τους πρόσφεραν αναμνηστική πλακέτα, ενώ και οι δύο πλευρές δεσμεύτηκαν για να αναπτύξουν κοινές δράσεις υπέρ των προσφυγόπουλων που φιλοξενούνται στον φορέα.

Με αφορμή το πνεύμα των άγιων ημερών που πλησιάζουν, μαζί με την ΚΑΕ ΑΕΚ, οι χορηγοί προσέφεραν πλούσια δώρα και εκπλήξεις στα παιδιά που διαμένουν στη δομή.