Skip to main content

Tσιτσιπάς: Κάποια στιγμή θα φτάσω στην κορυφή

REUTERS/Guglielmo Mangiapane

«Αν έπαιζα καλό τένις αυτή την εβδομάδα, κέρδιζα όλα τα ματς μου, σίγουρα θα άξιζα τη θέση».

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ηττήθηκε στη πρεμιέρα του ATP Finals από τον Νόβακ Τζόκοβιτς και το έργο του για την κατάκτηση του τροπαίου που θα τον έφερνε στη κορυφή του παγκοσμίου τένις έγινε ακόμη πιο δύσκολο. Το νούμερο 1, πάντως, είναι κάτι που δεν αγχώνει τον Έλληνα αθλητή, ο οποίος δήλωσε πως αισθάνεται σίγουρος ότι κάποια στιγμή θα «σκαρφαλώσει» στην πρώτη θέση.

«Δεν απασχολούσε πολύ το μυαλό μου. Είμαι ενθουσιασμένος που είχα την ευκαιρία να κάνω αυτή την εβδομάδα κάτι το οποίο θα μου έδινε προσωπικό ρεκόρ, μια μεγάλη επιτυχία. Πραγματικά πιστεύω ότι μπορώ να φτάσω σε αυτή τη θέση μια μέρα. Δεν βιάζομαι πολύ, για να είμαι ειλικρινής. Σίγουρα, θα ήταν καλό να συνέβαινε αυτή την εβδομάδα.

Είμαι περισσότερο εδώ για μαραθώνιο. Βλέπω τη μεγάλη εικόνα. Θα έχω πολλές ευκαιρίες τη νέα σεζόν να παίξω καλό τένις. Αν έρθει, θα είμαι χαρούμενος, η χώρα μου θα είναι χαρούμενη, η οικογένειά μου θα είναι χαρούμενη. Πρέπει απλά να συγκεντρωθώ στον εαυτό μου, να το αφήσω να περάσει. Αν συμβεί, θα είναι υπέροχα νέα. Αλλά δεν θα πρέπει να έχω εμμονή γι’ αυτό. Μπορώ να είμαι χαρούμενος χωρίς αυτό, αλλά σίγουρα θα είμαι πιο γεμάτος αν συμβεί στην καριέρα μου».

Το επόμενο παιχνίδι του Τσιτσιπά στο τουρνουά είναι το βράδυ της Τετάρτης (16/11, 22:00) κόντρα στον Ντανίλ Μεντβέντεφ, με τη νίκη να αποτελεί μονόδρομο.