Skip to main content

Μουντιάλ 2022: Στην έδρα της Γιουβέντους η προετοιμασία της Βραζιλίας

Η αποστολή της Εθνικής ομάδας κατέλυσε στο Τορίνο για να κάνει την προετοιμασία της πριν αναχωρήσει για το Κατάρ, όπου θα συμμετάσχει στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022.

Η Continassa, αθλητική έδρα της Γιουβέντους, θα φιλοξενήσει τη Βραζιλία του Νεϊμάρ στην ευρωπαϊκή προετοιμασία της για το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ.

Όπως αναφέρει η Corriere della Sera-Torino, η Σελεσάο του ομοσπονδιακού προπονητή Τίτε θα προπονείται από Δευτέρα έως Παρασκευή στα γήπεδα που χρησιμοποιούν οι «Μπιανκονέρι» του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι και θα παραμείνει στο ξενοδοχείο της ομάδας (JHotel) μέχρι την αναχώρηση για το αραβικό κράτος, που έχει οριστεί για τις 20 Νοεμβρίου νωρίς το απόγευμα.

Το πρόγραμμα έχει ήδη οριστικοποιηθεί: μία προπόνηση την ημέρα και δύο συναντήσεις με τα ΜΜΕ μέχρι την αναχώρηση για τη Ντόχα. Η περιέργεια των Ιταλών φιλάθλων, και όχι μόνο, είναι μεγάλη για τους Βραζιλιάνους αστέρες, ενώ το πρώτο μέρος της αποστολής έφτασε ήδη από χθες (13/11), γύρω στις 11:30, στο αεροδρόμιο Καζέλε.

Παρόντες ήταν ο ομοσπονδιακός πρόεδρος Εννάλντο Ροντρίγκες, ο προπονητής Τίτε, το τεχνικό επιτελείο και τρεις παίκτες από τους 26 που κλήθηκαν, οι Βέβερτον, Έβερτον Ριμπέιρο και Πέδρο, που αγωνίζονται στη Βραζιλία.

Την ομάδα υποδέχτηκαν περίπου πενήντα οπαδοί στο JHotel. Οι άλλοι 23 παίκτες, που αγωνίζονται στην Ευρώπη, αναμένονταν σήμερα, αφού έχουν ολοκληρώσει τις δεσμεύσεις τους στα αντίστοιχα πρωταθλήματα των συλλόγων τους.

Ολόκληρη η δομή προορίζεται εξ ολοκλήρου για την αποστολή της Βραζιλίας, που έχει συνολικά 74 άτομα και 5,5 τόνους αποσκευών. Ανάμεσα στα αντικείμενα που έφερε το επιτελείο της Εθνικής ομάδας, υπάρχουν σχεδόν 1.000 φανέλες (περίπου 700 κίτρινες και 230 μπλε).

Χωρίς να ξεχνάμε, φυσικά, το φαγητό: 30 κιλά αλεύρι μανιόκας μεταφέρθηκαν από τη Βραζιλία ενώ για τα περισσότερα από τα άλλα τρόφιμα -κυρίως ρύζι, φασόλια, σαλάτσ- η ομοσπονδία έδωσε οδηγίες για τις προμήθειες στο JHotel του Τορίνο και στο Westin της Ντόχα, τον χώρο που επιλέχθηκε για να φιλοξενήσει τους Βραζιλιάνους κατά τη διάρκεια του Μουντιάλ, καθώς και για τα μενού που θα χειρίζονται απευθείας οι σεφ της Εθνικής ομάδας.

Υπάρχουν επίσης όλα τα είδη εξοπλισμού για την ευεξία και τη σωματική αποκατάσταση των παικτών: μηχανήματα υπερήχων, υπερβαρικός θάλαμος, συσκευές λέιζερ για φυσιοθεραπεία, έξι φορεία, κύλινδροι και φάρμακα για μια αποστολή, που άπαντες στη Βραζιλία ελπίζουν ότι θα επιστρέψει με ένα τρόπαιο που λείπει στους «Βερντεόρο» από το 2002.

naftemporiki.gr