Skip to main content

Πρώτη νίκη για τον Τζορτζ Ράσελ

Ο 24χρονος πιλότος της Mercedes πανηγύρισε στην πίστα του Ιντερλάγκος την πρώτη θέση της καριέρας του στη Φόρμουλα Ένα, δίνοντας ταυτόχρονα την πρώτη νίκη της σεζόν στη Mercedes.

Την πρώτη νίκη της καριέρας του στη Φόρμουλα Ένα σημείωσε ο Τζορτζ Ράσελ, στο Γκραν Πρι του Σάο Πάουλο.

Ταυτόχρονα, ο 24χρονος πιλότος χάρισε στη γερμανική ομάδα την πρώτη φετινή νίκη, η οποία διέκοψε έτσι την κυριαρχία των Red Bull (16 επιτυχίες) και Ferrari (4), που είχαν «μονοπωλήσει» τις νίκες μέσα στο 2022.

Μάλιστα, τα «ασημένια βέλη» πανηγύρισε το «1-2» αφού ο Λιούις Χάμιλτον τερμάτισε δεύτερος, ενώ την τριάδα του βάθρου συμπλήρωσε ο Κάρλος Σάινθ Τζούνιορ (Ferrari).

Ρικιάρντο και Μάγκνουσεν συγκρούστηκαν στον πρώτο γύρο κι εγκατέλειψαν, με αποτέλεσμα να βγει στην πίστα το αυτοκίνητο ασφαλείας.

Όταν αυτό επέστρεψε στα πιτ, στο τέλος του 6ου γύρου, Χάμιλτον και Φερστάπεν βρέθηκαν πλάι-πλάι και συγκρούστηκαν στη στροφή 2 (ο Ολλανδός τιμωρήθηκε με ποινή 5 δευτερολέπτων), ενώ λίγες στροφές αργότερα υπήρξε επαφή ανάμεσα σε Νόρις και Λεκλέρκ (στον Βρετανό επίσης επιβλήθηκε ποινή 5  δευτερόλεπτων).

Φερστάπεν και Λεκλέρ μπήκαν στα πιτ, με τον Ολλανδό να επιστρέψει στην πίστα στη 17η θέση και τον Μονεγάσκο 18ο, με αποτέλεσμα οι δυο τους (και ο Χάμιλτον) να αρχίσουν την προσπάθεια για να ανακτήσουν τις θέσεις που έχασαν.

Στον 14ο γύρο ο Χάμιλτον προσπέρασε τον Νόρις και ανέβηκε στην τέταρτη θέση, ενώ άλλαξε λάστιχα στον 30ό γύρο. Στον 45ο ο Βρετανός προσπέρασε τον Πέρες και βρέθηκε δεύτερος, ενώ στον 49ο μπήκε ξανά στα πιτ και «φόρεσε» τη μαλακή γόμα, κάτι που έκανε και ο Ράσελ στον 50ό γύρο.

Στον 53ο γύρο η McLaren του Νόρις σταμάτησε στη στροφή 10, με αποτέλεσμα να βγει αρχικά εικονικό αυτοκίνητο ασφαλείας και στη συνέχεια κανονικό αυτοκίνητο ασφαλείας.

Ο Σάινθ μπήκε στα πιτ για να βάλει μαλακή γόμα, με αποτέλεσμα ο Χάμιλτον να ανέβει ξανά δεύτερος και ο Πέρες, ο οποίος δεν άλλαξε ελαστικά, να είναι τρίτος, μπροστά από τον Ισπανό. Ο Σάινθ κατάφερε να προσπεράσει στον 63ο γύρο τον Πέρες, ο οποίος έχανε θέσεις, αφού δεν είχε ταχύτητα με τη μέση γόμα, με αποτέλεσμα στον 66ο γύρο να φτάσει πίσω του ο Φερστάπεν.

Ο Ολλανδός πέρασε τον Μεξικανό, καθώς πήρε εντολή να προσπεράσει και να «κόψει» βαθμούς από τους Αλόνσο και Λεκλέρ, οι οποίοι βρίσκονταν μπροστά από τις δύο Red Bull. Στο τέλος, όμως, ο Φερστάπεν πήρε εντολή να δώσει πίσω την θέση στον Πέρες, ωστόσο ο δις παγκόσμιος πρωταθλητής δεν… συναίνεσε και τερμάτισε έκτος, αφήνοντας έβδομο τον Μεξικανό.

Η αυλαία του 2022 στη Φόρμουλα Ένα κλείνει την επόμενη Κυριακή (20/11) στο Άμπου Ντάμπι, όταν θα διεξαχθεί ο 22ος και τελευταίος αγώνας της χρονιάς.