Skip to main content

Η Μπαρτσελόνα σκέφτεται να αλλάξει το έμβλημά της

Η διοίκηση της Μπαρτσελόνα εξετάζει το ενδεχόμενο αλλαγής λογότυπου στο σύλλογο, με την τελευταία φορά που συνέβη αυτό να χρονολογείται από το 2022.

Η Μπαρτσελόνα θα μπορούσε σύντομα να πραγματοποιήσει ένα «φρεσκάρισμα» στην εικόνα της, αναφέρει το Footy Headlines, εξηγώντας ότι ο σύλλογος ενδέχεται να αποφασίσει αλλαγή στο λογότυπό του.

Προς το παρόν δεν υπάρχουν εικασίες για το πώς θα μπορούσε να είναι ένα νέο λογότυπο της «Μπάρτσα», αλλά ήδη τον τελευταίο καιρό ο σύλλογος είχε προσπαθήσει να κάνει αυτό το βήμα.

Το 2018, η Μπαρτσελόνα αποκάλυψε μια εκσυγχρονισμένη έκδοση του νυν εμβλήματος. Ωστόσο, οι οπαδοί της ήταν δυσαρεστημένοι γι’ αυτό ο σύλλογος αποφάσισε να εγκαταλείψει το νέο λογότυπο μία μέρα πριν τα μέλη ψηφίσουν για την τελική έγκρισή του.

Αρχικά, η ιδέα για αλλαγή στο λογότυπο γεννήθηκε για να καλύψει την ανάγκη προσαρμογής στη σύγχρονη εποχή. Ο σύλλογος έχει ήδη αλλάξει το λογότυπό του στο παρελθόν, αλλά η τελευταία αλλαγή χρονολογείται από το 2002.

Μεταξύ των καινοτομιών που προτάθηκαν το 2018 υπήρξε και η αφαίρεση των γραμμάτων «FCB», μια ιδέα που δεν άρεσε και τελικά συνέβαλε στην απόρριψή της.

Εάν επιβεβαιωθεί μια αλλαγή, το νέο λογότυπο της Μπαρτσελόνα δεν θα είναι μια τροποποιημένη έκδοση της έκδοσης του 2018, αλλά πιθανώς μια ευρύτερη αλλαγή επωνυμίας. Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, οι καιροί θα ήταν επίσης ώριμοι, δεδομένου ότι η τελευταία τροποποίηση χρονολογείται πριν από 20 χρόνια.

Σύμφωνα με το Footy, είναι πιθανό ο καταλανικός σύλλογος να παρουσιάσει στα μέλη του μια νέα πρόταση για την αναθεώρηση του εμβλήματος το 2023, εξηγώντας ότι θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί από την αγωνιστική περίοδο 2024-25 και όχι τη σεζόν 2023-24.

naftemporiki.gr