Skip to main content

«Αέρας» στη Νίκαια ο ΠΑΟΚ

Oι παίκτες του ΠΑΟΚ πανηγυρίζουν κατά τη διάρκεια του αγώνα Ιωνικός – ΠΑΟΚ για την 12η αγωνιστική του πρωταθλήματος

Ο «Δικέφαλος» επισφράγισε την καλύτερη εφετινή εμφάνισή του με μια ευρεία νίκη (3-0) του Ιωνικού στη Νεάπολη και παρέμεινε κοντά σε Ολυμπιακό και Βόλο.

Θεωρητικά ο ΠΑΟΚ είχε δύσκολη αποστολή στη Νίκαια, στην πράξη όμως αποδείχθηκε πως ήταν το πιο εύκολο φετινό παιχνίδι για τον «Δικέφαλο», που πέρασε επιβλητικά από το γήπεδο της Νεάπολης.

Η ομάδα της Θεσσαλονίκης επικράτησε με 3-0 στην αναμέτρηση με την οποία έκλεισε η αυλαία της 12ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος και παρέμεινε στο κατόπι Ολυμπιακού και Βόλου, από τους οποίους απέχει 2 βαθμούς.

Στην αρχή, πάντως, ο Ιωνικός ήταν επικίνδυνος στις αντεπιθέσεις και στο 13΄ ο Σάκιτς βρέθηκε σε θέση βολής, αλλά στο σουτ που επιχείρησε η μπάλα βρήκε στο κεφάλι του Ίνγκασον και πέρασε κόρνερ.

Οι Θεσσαλονικείς, τελικά, άνοιξαν το σκορ στο 27΄, όταν Κωνσταντέλιας και Ράφα Σοάρες συνδυάστηκαν από αριστερά, ο Πορτογάλος γύρισε την μπάλα και ο Φιλίπε Σοάρες έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα για το πρώτο γκολ του στα «ασπρόμαυρα», στην πρώτη εμφάνισή του ως βασικός.

Στο 34΄ ο ΠΑΟΚ διπλασίασε: ο Κωνσταντέλιας έκλεψε μετά το λάθος του Τσιγκρίνσκι κι έδωσε στον Ολιβέιρα, που με σουτ εκτός περιοχής νίκησε τον Χουτεσιώτη για το 0-2 και ουσιαστικά έβαλε τίτλους τέλους στην αναμέτρηση.

Οι γηπεδούχοι έδωσαν χώρους, οι φιλοξενούμενοι έχαναν ευκαιρίες στις αντεπιθέσεις, αλλά στο 57΄ ο Ντάγκλας Αουγκούστο εκμεταλλεύτηκε την ασίστ του Ζίβκοβιτς για το τελικό 0-3.