Skip to main content

Στη Γιουβέντους το derby d’Italia

Juventus’ Adrien Rabiot (L) scores the 1-0 lead during the Italian Serie A soccer match between Juventus FC and Inter Milan in Turin, Italy, 06 November 2022.

Η ομάδα του Αλέγκρι επικράτησε της Ίντερ στο Τορίνο με 2-0 και την πέρασε στην κατάταξη, βρέθηκε πέμπτη και κοιτάζει για ακόμη ψηλότερα, καθώς απέχει 2 και 4 βαθμούς από την τρίτη και τη δεύτερη θέση αντίστοιχα.

Το πολυαναμενόμενο ιταλικό ντέρμπι της 13ης αγωνιστικής, il derby d’Italia κατά τους γείτονες, ήταν υπόθεση της Γιουβέντους.

Οι «Μπιανκονέρι» νίκησαν 2-0 την Ίντερ με δύο γκολ από τους Αντριέν Ραμπιό και Νικολό Φατζόλι στο δεύτερο ημίχρονο (ενδιάμεσα ακυρώθηκε τέρμα του Ντανίλο) και ολοκλήρωσαν την προσπάθεια προσπέρασης των «Νερατζούρι», καθώς από το -2 βρίσκονται πλέον στο +1 απέναντί τους, ανεβαίνοντας στην πέμπτη θέση.

Στο πρώτο ημίχρονο πάντως οι Λομβαρδοί ήταν καλύτεροι και είχαν σημαντικές ευκαιρίες, τις περισσότερες από τις οποίες σπατάλησε ο Λαουτάρο Μαρτίνες.

Μετά το 1-0 ο ρυθμός έγινε… run & gun, οι παίκτες του Αλέγκρι βρήκαν χώρους, είχαν δοκάρι με τον Κόστιτς και τελικά «κλείδωσαν» τη νίκη στο 84ο λεπτό με τον νεαρό Φατζόλι.

Αποτελέσματα και σκόρερ (6/11):

  • Μπολόνια-Τορίνο 2-1 (64΄ Ορσολίνι, 73΄ Πος- 26΄ πεν. Λούκιτς)
  • Μόντσα-Βερόνα 2-0 (68΄ Κάρλος Αγκούστο, 90΄ Κολπάνι)
  • Σαμπντόρια-Φιορεντίνα 0-2 (4΄ Μποναβεντούρα, 58΄ Μιλένκοβιτς)
  • Ρόμα-Λάτσιο 0-1 (29΄ Φελίπε Άντερσον)
  • Γιουβέντους-Ίντερ 2-0 (52΄ Ραμπιό, 84΄ Φατζόλι)