Skip to main content

Καλύτερος ο Ολυμπιακός, ”επτάψυχος” ο Παναθηναϊκός και 1-1 στη Λεωφόρο

InTimeSports

O Μπιέλ άνοιξε το σκορ για τον Ολυμπιακό στο 84', ισοφάρισε με πέναλτι του Σπόραρ στο 102' ο Παναθηναϊκός.

Στο μεγάλο ντέρμπι της 11ης αγωνιστικής, Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός αναδείχθηκαν ισόπαλοι με 1-1. Οι φιλοξενούμενοι κρατούσαν μέχρι το τελευταίο λεπτό την νίκη αλλά ο Άβιλα έκανε πέναλτι στον Ιωαννίδη και έδωσε την ευκαιρία στον Σπόραρ να φέρει το ματς στα ίσια. Το ”τριφύλλι” διατήρησε την διαφορά των δέκα βαθμών από τους ”ερυθρολεύκους”.

Στο πρώτο ημίχρονο του ντέρμπι ο Ολυμπιακός ήταν πιο απειλητικός, με τον Παναθηναϊκό να περιορίζεται σε μια ανούσια κατοχή της μπάλας. Η ομάδα του Μίτσελ είχε τέσσερις σημαντικές ευκαιρίες. Στις δύο ο Μπρινιόλι είπε ”όχι” σε Χάμες και Μασούρα ενώ στις άλλες δύο ο Σάντσες πρόλαβε Μπιέλ και Μασούρα που εκτέλεσαν μέσα από την περιοχή πάνω στο σώμα του Αργεντινού. Το ”τριφύλλι” είχε μόνο μια καλή στιγμή, με τον Βέρμπιτς στο 35′ να μην προλαβαίνει σε κενό τέρμα το γύρισμα του Παλάσιος, ο οποίος είδε ορθά να του ακυρώνεται γκολ ως οφ-σάιντ λίγα λεπτά νωρίτερα.

Στο δεύτερο μέρος οι φιλοξενούμενοι ήταν ανώτεροι, έφτιαξαν αρκετές ευκαιρίες αλλά βρήκαν απέναντί τους έναν καταπληκτικό Μπρινιόλι που είχε σπουδαίες επεμβάσεις σε προσπάθειες των Μπιέλ και Χάμες. Η υπεροχή της ομάδας του Μίτσελ καρποφόρησε στο 84′ όταν Μπιέλ με την… βοήθεια του Μάγκνουσον έστειλε την μπάλα στο πλεκτό.

Ο Ολυμπιακός κρατούσε το υπέρ του 1-0 μέχρι το 97′ αλλά ο Άβιλα χτύπησε με τον αγκώνα τον Ιωαννίδη και ο Κέλετ έδειξε την εσχάτη των ποινών. Ο Σπόραρ ήταν ψύχραιμος και στη τελευταία φάση του αγώνα οδήγησε το ματς στο τελικό 1-1.