Skip to main content

Κυριακάτικος περίπατος του Ολυμπιακού στη Νίκαια

Ο πρωταθλητής Ελλάδας ξεπέρασε με «κατοστάρα» την αντίσταση του Ιωνικού και συνέχισε την αήττητη πορεία του στις εφετινές εγχώριες διοργανώσεις.

Μια απογευματινή βόλτα στη Νίκαια ήταν για τον Ολυμπιακό η αναμέτρηση με τον Ιωνικό, του οποίου επιβλήθηκε με 107-81 για να σημειώσει την πέμπτη νίκη επί ισάριθμων αγώνων στο εφετινό πρωτάθλημα της Α1 Ανδρών μπάσκετ.

Οι «ερυθρόλευκοι» διεύρυναν το εγχώριο αήττητο σερί τους, υποχρεώνοντας ταυτόχρονα τους γηπεδούχους στην τέταρτη ήττα τους στη διοργάνωση.

Σταθερά παραγωγικός σε όλη τη διάρκεια της συνάντησης, ο Ολυμπιακός είχε και πάλι πρόβλημα στην άμυνα, με το ημίχρονο να ολοκληρώνεται στο 50-43 για τους φιλοξενούμενους, που ό,τι πετύχαιναν στην επίθεση το δέχονταν στα μετόπισθεν.

Στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου, μάλιστα, η διαφορά έφτασε στο καλάθι (50-48), αλλά από εκείνο το σημείο η πίεση των παικτών του Γιώργου Μπαρτζώκα αυξήθηκε πολύ.

Ταυτόχρονα ο Βεζένκοφ πήρε.. φωτιά και με συνεχή τρίποντα οι «ερυθρόλευκοι» προηγήθηκαν στο 27΄ με 71-56, ενώ στο τέταρτο δεκάλεπτο η διαφορά έφτασε ακόμη και στους 30 πόντους (100-70).

Ο Βεζένκοφ ήταν γι΄ άλλο ένα παιχνίδι απολαυστικός, απόψε μάλιστα και αλάνθαστος (24 πόντοι με 6/6 δίποντα, 2/2 τρίποντα, 6/6 βολές), ενώ από τον Ιωνικό ξεχώρισε με την ποιότητα και την εμπειρία του ο Μαυροκεφαλίδης, με 20 πόντους.