Skip to main content

Ο Νεϊμάρ δίχασε την Εθνική Βραζιλίας

Το Μουντιάλ πλησιάζει και στη Βραζιλία ασχολούνται ξανά με τον Νεϊμάρ, και όχι για καλό, αφού με την επιλογή του να ταχθεί δημόσια υπέρ του ενός υποψηφίου στις εκλογές παραβίασε έναν άγραφο κανόνα στα αποδυτήρια της Εθνικής ομάδας.

Το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022 πλησιάζει και, όπως συμβαίνει εδώ και οκτώ χρόνια, ήρθε η ώρα στη Βραζιλία να περιστραφεί η συζήτηση γύρω από τον Νεϊμάρ…

Το 2014 ο «Νέι» ήταν η μεγάλη ελπίδα της Σελεσάο για το εγχώριο παγκόσμιο πρωτάθλημα, αλλά η τραυματισμός στον αγώνα με την Κολομβία βύθισε τόσο τον ίδιο όσο και την ομάδα, η οποία στον περίφημο ημιτελικό με τη Γερμανία γνώρισε τη συντριβή με 7-1, που έμεινε στην Ιστορία της διοργάνωσης.

Το 2018, στη Ρωσία, μετά από εξαιρετικές εμφανίσεις στον όμιλο και στη φάση των «16» απέναντι στο Μεξικό, ο κακός αγώνας με το Βέλγιο στα προημιτελικά άνοιξε το… δικαστήριο των μέσων ενημέρωσης για το νούμερο «10» της Εθνικής ομάδας, κατηγορώντας τον για υπερβολικές πτώσεις προκειμένου να εξαπατήσει τους διαιτητές.

Η υποστήριξη στον Μπολσονάρο

Κι αφού οι παραδόσεις είναι σημαντικές, για άλλη μια φορά ο «Νέι» κατέληξε στο επίκεντρο της διαμάχης στην πατρίδα του. Αυτή τη φορά λόγω των πρόσφατων εκλογών στη χώρα…

Όπως εξηγεί η ισπανική εφημερίδα Sport.es, με το να ταχθεί ανοιχτά υπέρ του απερχόμενου Προέδρου Ζαΐρ Μπολσονάρο, ο οποίος ηττήθηκε από τον αντίπαλό του Λούλα, ο Νεϊμάρ παραβίασε έναν άγραφο νόμο στα αποδυτήρια των «Βερντεόρο».

Ποιος είναι αυτός; Εκείνος που θέλει τους διεθνείς να μη λαμβάνουν θέση σε πολιτικά ζητήματα. Ο Νεϊμάρ το έκανε και μάλιστα ξεκάθαρα, χρησιμοποιώντας τα κοινωνικά δίκτυα και τη δημοτικότητά του για να προσπαθήσει να επηρεάσει την επανεκλογή του Μπολσονάρο.

Ακόμη κι έτσι όμως, δεν είναι καν αυτό το πρόβλημα.

Η Σελεσάο δεν αγγίζεται

Το θέμα είναι ότι στην εκστρατεία του ο Νεϊμάρ έβαλε και την Εθνική ομάδα στη μέση. Μεταξύ των δηλώσεών του για τις εκλογές, εξήγησε ότι θα γιόρταζε την επανεκλογή του Μπολσονάρο στο Παγκόσμιο Κύπελλο, αφιερώνοντάς του το πρώτο γκολ που θα σημείωσε στη διοργάνωση.

Κάτι που, όπως επισημαίνεται στο σχετικό ρεπορτάζ, υπερέβη τα εσκαμμένα. Και οι συμπαίκτες του δεν το εκτίμησαν καθόλου, δημιουργώντας μια ατμόσφαιρα μέσα στα αποδυτήρια που δεν είναι και η καλύτερη, δύο εβδομάδες πριν την έναρξη του Μουντιάλ.

Χωρίς να υπολογίζουν ότι, όπως εξήγησε ο ίδιος ο Νεϊμάρ, αυτή θα είναι η τελευταία του παγκόσμια εμπειρία. Και το γεγονός ότι ο αστέρας της Παρί Σεν Ζερμέν ξεκινά εν μέσω αντιπαράθεσης, ακριβώς όπως στις δύο προηγούμενες διοργανώσεις, δεν πρέπει να εκπλήσσει κανέναν…

naftemporiki.gr