Skip to main content

Εκτός Ευρώπης από την 1η Νοεμβρίου η Ατλέτικο Μαδρίτης

epa10279530 FC Porto’s Stephen Eustaquio (R) scores the 2-0 lead during the Champions League group B soccer match between FC Porto and Atletico Madrid, in Porto, Portugal, 01 November 2022. EPA/JOSE COELHO

Απογοητευτικοί γι΄ άλλη μια φορά φέτος και ξεκάθαρα εκτός φόρμας, οι «Ροχιμπλάνκος» θα αρκεστούν για το υπόλοιπο της εφετινής περιόδου στις εγχώριες διοργανώσεις.

Ούτε καν το Γιουρόπα Λιγκ για την Ατλέτικο Μαδρίτης… Ο Σέρτζιο Κονσεϊσάο καταδίκασε τον Ντιέγκο Σιμεόνε, πρώην συμπαίκτη του στην εποχή της Λάτσιο, ο οποίος από την πρώτη ημέρα του Νοέμβρη βρίσκεται ήδη εκτός όλων των ευρωπαϊκών διοργανώσεων.

Η Πόρτο δεν λυπήθηκε τους «Ροχιμπλάνκος», τους νίκησε 2-1 στο «Ντραγκάο» και κατάκτησε στο φίνις την πρώτη θέση στο Β΄ όμιλο, παρότι είχε ξεκινήσει με δύο ήττες.

Την ίδια ώρα, στο Λεβερκούζεν η Μπάγερ έμεινε ικανοποιημένη με το 0-0 απέναντι στην Μπριζ, καθώς έτσι οι «ασπιρίνες» άρπαξαν την τρίτη θέση και συνακόλουθα την πρόκριση στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ, ενώ οι Βέλγοι τερμάτισαν δεύτεροι και θα παίξουν στα νοκ άουτ του Τσάμπιονς Λιγκ.

Οι Πορτογάλοι νίκησαν την Ατλέτικο πιο εύκολα απ΄ όσο δείχνει το τελικό σκορ, καθώς προηγήθηκαν με 2-0 πριν καν συμπληρωθεί τα πρώτα 25 λεπτά, με τον
Ταρεμί στο 5΄ (12ο γκολ σε 16 αγώνες φέτος) και τον Εουστάκιο στο 24΄.

Οι γηπεδούχοι έχασαν πολλές ευκαιρίες στη συνέχεια και στο τέλος, στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων, οι φιλοξενούμενοι απλώς μείωσαν με το αυτογκόλ του Μαρκάνο.

Την ίδια ώρα, η Λεβερκούζεν του Τσάμπι Αλόνσο πίεσε πολύ την Μπριζ για να φτάσει στη νίκη, όμως απ’ τη μία τα δοκάρια (Σικ) κι απ’ την άλλη ο Μινιολέ διατήρησαν το «μηδέν» ως το τέλος.