Skip to main content

Ο 16χρονος Έντρικ λάμπει, η Παλμέιρας ένα βήμα από τον τίτλο

Όσο το είχαν προβλέψει (και ήταν πολλοί), τώρα το βλέπουν να συμβαίνει: ένα νέο αστέρι γεννιέται στη Βραζιλία.

Αυτός είναι ο Έντρικ, ο 16χρονος επιθετικός της Παλμέιρας, που κάποιοι θα ήθελαν να κληθεί από τον προπονητή της Σελεσάο, Τίτε, για το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ.

Ο νεαρός άσος σκόραρε απέναντι στην Ατλέτικο Παραναένσε του Λουίς Φελίπε Σκολάρι το ένα από τα τρία γκολ με τα οποία η «Βερντάο» νίκησε με 3-1. 

Ο Έντρικ μπήκε στο γήπεδο από τον προπονητή Άμπελ Φερέιρα στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου, στη θέση του μέσου Ντανίλο, κι αμέσως άφησε το στίγμα του πετυχαίνοντας, στην τέταρτη παρουσία του στην πρώτη ομάδα, το δεύτερο δικό του γκολ και συμμετέχοντας στο τρίτο, με τελευταία πινελιά από τον Γκουστάβο Σκάρπα.

Έτσι ο Έντρικ, τον οποίο ήδη παρακολουθούν οι κορυφαίες ευρωπαϊκές ομάδες, έγινε σε ηλικία 16 ετών, 3 μηνών και 4 ημερών ο νεότερος σκόρερ στην Ιστορία της Παλμέιρας, καταρρίπτοντας ένα ρεκόρ που άντεχε από το 1916 με τον Χέιτορ, τον κορυφαίο σκόρερ όλων των εποχών στην Ιστορία του συλλόγου, που ήταν 16 ετών, 11 μηνών και 14 ημερών.

Μετά τη νίκη, η Παλμέιρας, που κυριαρχεί στο «Μπραζιλεϊράο», θα μπορούσε από το βράδυ της Τετάρτης να αναδειχθεί πρωταθλήτρια, αν η Ιντερνασιονάλ του Πόρτο Αλέγκρε, αυτή τη στιγμή στο -13 από τους «Πράσινους» (74 πόντοι έναντι 61) και με πέντε αγωνιστικές να απομένουν, δε νικήσει τη Σεαρά.

naftemporiki.gr