Skip to main content

Η εισαγγελία κατηγορεί τη Γιουβέντους για εικονικές υπεραξίες 155 εκ. ευρώ

Σε 155 εκατομμύρια ευρώ ανέρχονται οι φερόμενες εικονικές υπεραξίες που προέρχονται από τη μεταβίβαση των «δικαιωμάτων» των παικτών, οι οποίες δημοσιεύτηκαν στις οικονομικές καταστάσεις της Γιουβέντους μεταξύ 2019 και 2021, προκύπτει από την ανακοίνωση περάτωσης των ερευνών που κοινοποίησε ο εισαγγελέας του Τορίνο.

Μεταξύ άλλων, το σχετικό έγγραφο αναφέρει παραβιάσεις των διεθνών λογιστικών αρχών σχετικά με την παρουσίαση στην κατάσταση εισοδήματος των ποσών που προέρχονται από τις πωλήσεις των παικτών Εμρέ Τσαν στην Μπορούσια Ντόρτμουντ (14 εκατομμύρια) και Σιμόνε Μουρατόρε στην Αταλάντα (3,8 εκατομμύρια), αλλά οι δύο αθλητές δεν ερευνώνται.

Επιπλέον, ανάμεσα στις άλλες κατηγορίες που προσάπτει ο εισαγγελέας του Τορίνο κατά της Γιουβέντους συγκαταλέγεται κι εκείνη της κρυφής αλλοίωσης του μετοχικού κεφαλαίου.

Επίσης, «αδικαιολόγητη» δραστηριότητα στο χρηματιστήριο κι ένδειξη πλασματικών παθητικών στοιχείων στις δηλώσεις ΦΠΑ μεταξύ 2019 και 2021, που κατέστησαν δυνατή την «αδικαιολόγητη συνολική έκπτωση του φόρου ποσού 409.452 ευρώ».

naftemporiki.gr