Skip to main content

Ο Σπόραρ λύτρωσε τον Παναθηναϊκό και έγραψε ιστορία

Ο Παναθηναϊκός συνέχισε στον δρόμο που έχει χαράξει από την αρχή του πρωταθλήματος, νίκησε τον Άρη με 1-0 χάρη σε γκολ του Άντρατζ Σπόραρ στις καθυστερήσεις και έκανε το 9/9 στο φετινό πρωτάθλημα, ισοφαρίζοντας το κορυφαίο ξεκίνημα της ιστορίας του, που κρατά από την σεζόν 1994/1995.

Οι «πράσινοι» παραμένουν στη κορυφή και με σημαντική απόσταση από τον δεύτερο της βαθμολογίας. Στο πρώτο ημίχρονο οι παίκτες του Γιοβάνοβιτς μπήκαν πιο δυνατά και στο πρώτο τέταρτο δημιούργησαν σημαντικές ευκαιρίες.

Τσέριν, Ιωαννίδης και Μπερνάρντ δεν κατάφεραν να βρουν πλεκτό και ο Άρης αντέδρασε με δύο πολύ καλές στιγμές. Στη πρώτη του Ιτούρμπε ο Σένκεφελντ έδιωξε σε κόρνερ ενώ στη δεύτερη ο Μπρινιόλι απέκρουσε εντυπωσιακά.

Στο δεύτερο μέρος ο Παναθηναϊκός ήταν εκείνος που έπαιξε για την νίκη, με τον Άρη να παίζει πολύ καλά αμυντικά αλλά να έχει παθητικό ρόλο.

Στο 67΄ ο Νταμπάνοβιτς ακύρωσε γκολ του Μπερνάρντ μέσω VAR, οι γηπεδούχοι συνέχισαν να πιέζουν και στο 90΄+2 μετά από εκτέλεση φάουλ του Βέρμπιτς ο Σπόραρ, που είχε περάσει στο ματς ως αλλαγή, με κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και χάρισε τη νίκη στην ομάδα του.