Skip to main content

Ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης αναπαύθηκε στη γη της Μακεδονίας

Το τελευταίο αντίο είπαν το απόγευμα του Σαββάτου συγγενείς και φίλοι στον Αλέξανδρο Νικολαΐδη, τον δις «ασημένιο» Ολυμπιονίκη και αναπληρωτή εκπρόσωπο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που έφυγε από τη ζωή χθες (14/10) σε ηλικία 43 ετών, μετά από μάχη δύο χρόνων με σπάνια μορφή καρκίνου.

Η σορός του εκτέθηκε προς χαιρετισμό στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Τιμίου Προδρόμου Νεαπόλεως Θεσσαλονίκης. Στη συνέχεια τελέστηκε η εξόδιος ακολουθία και ο ενταφιασμός του στα Κοιμητήρια του Φιλύρου Θεσσαλονίκης.

Στο φέρετρο του Νικολαΐδη τοποθετήθηκε η ελληνική σημαία, ενώ στην τελετή συμμετείχε άγημα της Πυροσβεστικής, στην οποία ο Έλληνας Ολυμπιονίκης ήταν αξιωματικός.

Τραγικές φιγούρες οι γονείς του, η αδελφή του και η σύζυγός του Δώρα Τσαμπάζη, με τα δύο ανήλικα παιδιά τους.Υπήρχαν δεκάδες στεφάνια, ανάμεσα σε αυτά από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, αλλά τις ΠΑΕ Άρης και ΠΑΟΚ.

Ολυμπιονίκες, όπως ο Μιχάλης Μουρούτσος (Tae Kwon Do), ο Δημοσθένης Ταμπάκος (Κρίκοι) η Τασούλα Κελεσίδου (Δισκοβολία) και ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού, Γιώργος Μαυρωτάς, παρέτησαν στην κηδεία.

Παρόντες και άνθρωποι του πολιτικού κόσμου, όπως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, ο πρώην υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Ορφανός, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας και ο υφυπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για τα θέματα Μακεδονίας-Θράκης, Σταύρος Καλαφάτης.

Αλ. Τσίπρας: Σήμερα πενθεί όλη η Ελλάδα

«Σήμερα όλη η Ελλάδα δακρύζει και πενθεί γιατί αισθάνεται ότι έχασε ένα δικό της παιδί», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας, στον επικήδειο που εκφώνησε για τον Ολυμπιονίκη και αναπληρωτή εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος Αλέξανδρο Νικολαΐδη, στον καθεδρικό ναό Τιμίου Προδρόμου στη Νεάπολη Θεσσαλονίκης.

«Ο Αλέξανδρος μεγαλούργησε σε ένα άθλημα ατομικό, στη ζωή του, όμως, ξεχώρισε γιατί δεν ήθελε να πορεύεται μόνος, γιατί ήθελε να βάζει μπροστά το εμείς και όχι το εγώ, το συλλογικό και όχι το ατομικό και πάλευε στους στίβους της ζωής με το ίδιο πείσμα και την ίδια μαχητικότητα που τον διέκρινε και στους αθλητικούς στίβους», τόνισε και συνέχισε:

«Είναι πολύ δύσκολο να αποχαιρετάς έναν αγαπημένο σου άνθρωπο.Πόσο μάλλον όταν φεύγει τόσο νωρίς και τόσο άδικα. Ακόμη πιο δύσκολο να αποχαιρετάς έναν άνθρωπο σπάνιο, ξεχωριστό. Έναν γίγαντα με καρδιά μικρού παιδιού. Που έκανε όχι μόνο όσους είχαμε την τύχη να τον γνωρίσουμε αλλά και όλη την Ελλάδα να γεμίσει με έντονα συναισθήματα. Όπως τότε που έπεσε λαβωμένος στο Σίδνει και η κραυγή του έσκισε τη σιωπή. Αλλά και αργότερα όταν σηκώθηκε, πάλεψε και νίκησε υψώνοντας τη γαλανόλευκή στα βάθρα της.