Skip to main content

Νίκη με ανατροπή στο Ηράκλειο ο Ολυμπιακός

Δείχνοντας ψυχικά αποθέματα και ποιότητα κατά διαστήματα, ο Ολυμπιακός νίκησε με ανατροπή 2-1 τον ΟΦΗ στο «Θεόδωρος Βαρδινοιγάννης», για την 7η αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Από την απομάκρυνση του Μανδά στο 5΄ οι γηπεδούχοι δημιούργησαν την πρώτη επικίνδυνη κατάσταση, ωστόσο το τελείωμα του Γκερέρο δεν ανησύχησε τον Τζολάκη.

Το παιχνίδι είχε γρήγορο ρυθμό, με τον τερματοφύλακα του Ολυμπιακού να διώχνει δύσκολα σε κόρνερ το φαλτσαριστό σουτ του Ντίκο στο 13΄ ενώ άστοχη ήταν η κεφαλιά, υπό καλές προϋποθέσεις, του Μασούρα δύο λεπτά μετά.

Στο 40΄ ο Βούρος έκλεψε από τον Μασούρα, έδωσε στον Τοράλ που σέντραρε και ο 19χρονος Ντόη, στο ντεμπούτο του, έστειλε αθέλητα την μπάλα στα δίχτυα των «ευθρόλευκων» για το 1-0 του ΟΦΗ.

Με την είσοδο Χάμες και Γκάρι Ροντρίγκες στο ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου, ο Μίτσελ τα έπαιξε όλα για όλα. Το δυνατό σουτ του Μπιέλ στο 48΄ πέρασε λίγο πάνω από το δοκάρι και τρία λεπτά αργότερα ο Μεγιάδο ανέτρεψε τον Βρουσάι.

Την εκτέλεση του πέναλτι ανέλαβε ο Χάμες στο 53΄, αλλά ο Μανδάς απέκρουσε στην αριστερή γωνία του το σουτ του Κολομβιανού, που «εξιλεώθηκε» πέντε λεπτά αργότερα, όταν βρήκε με έξοχη κάθετη πάσα βρήκε τον Γκάρι που πλάσαρε για το 1-1.

Κι ενώ ύστερα ο αγώνας δεν είχε συγκινήσεις, στο 81΄, από μακρινή εκτέλεση φάουλ του Βαλμπουενά ο αφύλακτος Μπακαμπού έδωσε μεγάλη νίκη στην ομάδα του με κεφαλιά, γράφοντας το τελικό 1-2.