Skip to main content

Με το «δεξί» Περιστέρι, Προμηθέας και Ιωνικός

Μετά το Basketball Champions League, το Περιστέρι ξεκίνησε με νίκη και στη Basket League, επικρατώντας με 85-77 του ΠΑΟΚ στο κλειστό «Ανδρέας Παπανδρέου».

Με καλές άμυνες, οι γηπεδούχοι έφτασαν σε εύκολους πόντους στην πρώτη περίοδο και με επιθετική αιχμή τον Μάρκους Ντένμον προηγήθηκαν με 19-13 του «Δικέφαλου».

Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να ελέγχουν το ματς στη δεύτερη περίοδο όπου πήραν προβάδισμα με οκτώ πόντους διαφορά (31-23). Από τα μέσα του δεκαλέπτου οι παίκτες του Άρη Λυκογιάννη ισορρόπησαν το ματς αφού περιόρισαν τα λάθη τους και βρήκαν λύσεις στην επίθεση.

Ο ΠΑΟΚ έκανε επιμέρους σκορ 29-25 με πρώτο σκόρερ τον Τζέιλεν Χαντς που είχε 14 πόντους, ωστόσο οι γηπεδούχοι πήγαν στ’ αποδυτήρια έχοντας το προβάδισμα (44-42).

Mε πίεση σε όλο το γήπεδο και λύσεις στο transition, οι παίκτες του Βασίλη Σπανούλη ξεκίνησαν με σερί 5-0 (49-42) στο τρίτο δεκάλεπτο αλλά οι φιλοξενούμενοι αντέδρασαν και με τους Χαντς, Φράνκε να τους οδηγούν επιθετικά, με επιμέρους σκορ 18-15 στην τρίτη περίοδο προηγήθηκαν με 60-59 στο 30΄.

Ο Ντένμον σκόραρε δύσκολο δίποντο για το 74-73 και στη συνέχεια οι γηπεδούχοι είχαν σωστές αποφάσεις στις λεπτομέρειες ολοκληρώνοντας την τελευταία περίοδο με επιμέρους σκορ 26-17.

Ευστοχώντας σε δύο συνεχόμενα τρίποντα στην παράταση, ο Ιωνικός έκαμψε την αντίσταση του Κολοσσού επικρατώντας, στη Νίκαια με 89-84. 

Η ομάδα της Ρόδου, νωρίτερα, είχε κάνει την ανατροπή στο τέλος της κανονικής περιόδου με τον Γιαννόπουλο στέλνοντας το παιχνίδι στο εξτρά πεντάλεπτο.

Ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης με 19 πόντους και 14 ριμπάουντ ήταν ο κορυφαίος των νικητών, ενώ είχε συμπαραστάτες τους Ντιόντε Χόκινς (13 πόντοι, 12 ριμπάουντ), Ντιέγκο Κάπελαν (17 πόντοι) και Βαγγέλη Μάντζαρη (6 πόντοι, 8 ασίστ).

Για τους φιλοξενούμενους πρώτος σκόρερ ήταν ο Χάρης Γιαννόπουλος με 19 πόντους, ενώ ο Γιανίκ Μορεϊρά είχε 17 πόντους και 8 ριμπάουντ και ο Μαλίκ Οσμπορν 10 πόντους και 9 ριμπάουντ.

Ο Προμηθέας, τέλος, κατάκτησε το πρώτο ροζ φύλλο αγώνα για φέτος. Η ομάδα της Πάτρας στο εναρκτήριο παιχνίδι της νέας σεζόν επικράτησε με 90-80 εκτός έδρας επί του Λαυρίου, σε μία αναμέτρηση με καλό ρυθμό που πήγε υψηλό σκορ.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν τον έλεγχο στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα ενώ όταν οι γηπεδούχοι κατάφεραν να επιστρέψουν στο παιχνίδι, βρήκαν τις λύσεις ώστε να φτάσουν στην επικράτηση.

Ο Αρνόλντας Κουλμπόκα πέτυχε το πρώτο double double της χρονιάς τελειώνοντας το παιχνίδι με 20 πόντους και 11 ριμπάουντ, ενώ 20 πόντους είχε και ο Αντονι Κάουαν, ενώ ο Τρέβις Σίμπσον σημείωσε 15 πόντους.

Για την ομάδα του Λαυρίου, ο Σάβιον Φλαγκ ήταν επίσης «διπλός» με 19 πόντους και 12 ριμπάουντ, ενώ οι Πέτρος Γερομιχαλός και Αρ Τζέι Κόουλ είχαν από 16 πόντους.