Skip to main content

Super League: Ο Πλατανιάς 1-0 το «φάντασμα» του Παναθηναϊκού

Εκτός διεκδίκησης του τίτλου έμεινε ο Παναθηναϊκός μετά τη σημερινή του ήττα στην Κρήτη από τον Πλατανιά με 0-1, στο ματς με το οποίο έπεσε η «αυλαία» της 1ης αγωνιστικής (εξ αναβολής) της Super League.

Παίζοντας με μεγαλύτερο πάθος και εξαιρετική τακτική, η ομάδα του Γιώργου Παράσχου βρήκε τον τρόπο να πάρει την τεράστια νίκη απέναντι στον τραγικό Παναθηναϊκό. Η εικόνα των περισσότερων παικτών του Ουζουνίδη στο γήπεδο των Περιβολίων ήταν αποκαρδιωτική και σαφώς οι αλλαγές που πρέπει να γίνουν είναι σαρωτικές. Ο Παναθηναϊκός μετά τη σημερινή του ήττα έμεινε 12 βαθμούς πίσω από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό κι αυτό που θα πρέπει να κάνουν στο εξής οι άνθρωποί του είναι να προετοιμάσουν την ομάδα για την επόμενη σεζόν. 

Ο Παναθηναϊκός για δεύτερο σερί ματς (μετά τη Λάρισα) δεν κατάφερε να σκοράρει, δέχτηκε το πρώτο του γκολ μετά από 4 αγωνιστικές και ηττήθηκε για πρώτη φορά από τότε που ανέλαβε ο Μαρίνος Ουζουνίδης. Αυτό, όμως, που μέτρησε περισσότερο ήταν η τραγική εικόνα που έδειξε η αθηναϊκή ομάδα στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα. 

Παιχνίδι χωρίς ρυθμό, με πάρα πολλά λάθη εκατέρωθεν και μόλις μία καλή στιγμή για τους γηπεδούχους παίχτηκε στο πρώτο 45λεπτο. Οι «πράσινοι» έκαναν τραγική εμφάνιση στο μεσοεπιθετικό κομμάτι κι αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι σε 47 λεπτά (με τις καθυστερήσεις) δεν είχαν ούτε… μισή ευκαιρία για να πετύχουν γκολ. 

Για να αποδοθεί, μάλιστα, δικαιοσύνη, το πιο σωστό που μπορεί να ειπωθεί είναι ότι η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη δεν είχε ούτε μία αξιόλογη επιθετική προσπάθεια στο 45λεπτο. Μπουμάλ και Βιγιαφάνιες από τα άκρα δεν φάνηκαν καθόλου, ο Λουντ ήταν… εξαφανισμένος και ο Μπεργκ δεν τροφοδοτήθηκε καθόλου.

Ο Γιώργος Παράσχος «γέμισε» τη μεσαία γραμμή της ομάδας του και δεν επέτρεψε στους αντιπάλους να κάνουν το παιχνίδι τους, αν και στα πρώτα 5 λεπτά οι φιλοξενούμενοι έδειξαν διάθεση να παίξουν με τη μπάλα κάτω. Μοναδική αξιόλογη φάση στο διάστημα αυτό ήταν το βολέ του Γιακουμάκη στο 20΄ που έδιωξε σωτήρια ο Βλαχοδήμος.

Οι «πράσινοι» έδειξαν σημάδια ανάκαμψης στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους, έχασαν δύο πολύ μεγάλες ευκαιρίες με τους Μπουμάλ και Τελάντερ, αλλά μετά το 65΄ επέστρεψαν και πάλι στην εικόνα που είχαν στο πρώτο 45λεπτο. Οι γηπεδούχοι παίζοντας πολύ έξυπνα και με παίκτες που έδειχναν μεγαλύτερο πάθος σε όλες τις διεκδικήσεις της μπάλας, κατάφεραν να βρουν το δρόμο προς τα δίχτυα στο 75΄.

Σε φάση που δεν «μύριζε» γκολ από σέντρα του Μουνάφο, ο Βλαχοδήμος έκανε λανθασμένη έξοδο από την εστία του και ο Μπανανά με σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα (1-0). Παρά το γεγονός ότι οι «πράσινοι» είχαν περίπου 20 λεπτά στη διάθεσή τους μετά το γκολ που δέχτηκαν όχι μόνο δεν αντέδρασαν, αλλά παρουσίασαν σημάδια αποσύνθεσης σε όλες τις γραμμές τους, με αποτέλεσμα οι παίκτες του Παράσχου να πάρουν σχετικά εύκολα το «τρίποντο».