Skip to main content

«Κοντσέρτο για πολυβόλα» στο Μάντσεστερ, 6-3 η Σίτι τη Γιουνάιτεντ

Μάντσεστερ Σίτι και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πρόσφεραν μια μοναδική παράσταση στο «Έτιχαντ», που έληξε με το ασυνήθιστο 6-3, στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής της Premier League.

Οι γηπεδούχοι του Πεπ Γκουαρδιόλα προηγήθηκαν στο 8΄ μετά από γύρισμα του Μπερνάρντο Σίλβα και σουτ του Φόντεν και διπλασίασαν στο 34΄ με κεφαλιά του Χάαλαντ.

Ο Νορβηγός (22 ετών και 73 ημερών) έγινε ο δεύτερος νεότερος παίκτης που σκοράρει στο πρώτο του ντέρμπι του Μάντσεστερ με τη Σίτι, μετά τον Μάριο Μπαλοτέλι τον Οκτώβριο του 2011 (21 ετών 72 ημερών).

Στο 37΄ ξανά ο Χάαλαντ σκόραρε το 3-0 και ταυτόχρνα σημείωσε το 13ο τέρμα του στη φετινή Premier League, όντας ο πρώτος παίκτης στην Ιστορία της διοργάνωσης που έχει 13 γκολ στις πρώτες 10 εμφανίσεις του.

Στο 44΄ ο Φόντεν έκανε το 4-0, για να μειώσει η Γιουνάιτεντ στο 56΄ με εντυπωσιακό σουτ του Άντονι. Στο 64΄ ο μοναδικός Χάαλαντ έκανε το 5-1 από ασίστ του Γκόμες κι έγινε ο πρώτος στην Ιστορία της Premier League με τρία χατ-τρικ σε τρεις συνεχείς εντός έδρας αγώνες.

Χατ-τρικ, όμως, έκανε και ο Φόντεν στο 73΄ από ασίστ του Νορβηγού, διαμορφώνοντας το 6-1. Κάπου εκεί η ποδοσφαιρική καταιγίδα των γηπεδούχων ξεθύμανε, με αποτέλεσμα η ομάδα του Έρικ Τεν Χαγκ να μειώσει με δύο γκολ του Μαρσιάλ, στο 84΄ και στο 90΄ (πέναλτι).