Skip to main content

Βασίλισσα και στην Ισπανία η Ρεάλ

Η Ρεάλ Μαδρίτης κέρδισε το Clasico στο γήπεδό της κι έμεινε μόνη στην πρώτη θέση της ισπανικής Λίγκας, μετά τη νίκη επί της Μπαρτσελόνα με 3-1 στο «Μπερναμπέου», που της επέτρεψε να καλύψει, έστω εν μέρει, την πληγή του περσινού 0-4.

Η νίκη της «Βασίλισσας» βασίστηκε στη μεσαία γραμμή της, όπου ο Κρος, ο Μόντριτς και ο Βαλβέρδε επέβαλαν την κυριαρχία τους κι ελάχιστα πιέστηκαν από τους χαφ της «Μπάρτσα».

Ο Μπενζεμά άνοιξε το σκορ στο 12΄ ως… πρόλογο για τη «Χρυσή Μπάλα» που αναμένεται να του απονεμηθεί, ο Βαλβέρδε διπλασίασε (35΄) και παρότι ο Φεράν Τόρες επέτρεψε στην ομάδα του να ονειρευτεί μειώνοντας στο 83΄, ακόμη ένα λάθος του Έρικ Γκαρθία (το πρώτο στο 2-0), έκρινε το ντέρμπι.

Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, κι ενώ δύο λεπτά πριν ο Ανσού Φάτι είχε μεγάλη ευκαιρία για το 2-2, ο αμυντικός της Μπαρτσελόνα πάτησε πονηρά το πόδι του Ροντρίγκο, αλλά στην εποχή του VAR τέτοιες φάσεις δεν μένουν κρυφές.

Ο Χοσέ Σάντσεθ έδειξε «παίζετε», αλλά ειδοποιημένος λίγο αργότερα σταμάτησε τον αγώνα, είδε τη φάση και καταλόγισε το πέναλτι που μετέτρεψε σε γκολ ο Ροντρίγκο για το 3-1, τελειώνοντας τον αγώνα κι αφήνοντας τη Ρεάλ στο +3 από τη δεύτερη πια Μπαρτσελόνα, ύστερα από 9 αγωνιστικές.

Ταυτόχρονα, οι «Μπλάνκος» παραμένουν το μοναδικό αήττητο συγκρότημα στη φετινή LaLiga, ενώ η ομάδα του Τσάβι ηττήθηκε για πρώτη φορά στην Ισπανία αλλά θα πρέπει να κοιτάξει την άμυνά της, καθώς στα δύο τελευταία παιχνίδια, το σημερινό κι εκείνο με την Ίντερ για το Champions League, δέχθηκε έξι γκολ.

Νωρίτερα, η Ρεάλ Σοσιεδάδ έφυγε με μεγάλο «διπλό» από το Βίγκο, επικρατώντας με 2-1 (30΄ Ιγιαραμέντι, 54΄ Θουμπέλδια – 39΄ Άσπας) της Θέλτα στο «Μπαλαΐδος».

Με τους τρεις βαθμούς, οι Βάσκοι του Ιμανόλ Αλγκουασίλ έφτασαν στους 19 βαθμούς κι έπιασαν την Ατλέτικο Μαδρίτης στην τρίτη θέση.