Skip to main content

Φερστάπεν: Τότε πίστεψα πως θα πάρω το πρωτάθλημα

Ο Μαξ Φερστάπεν είναι ο απόλυτος κυρίαρχος στο φετινό πρωτάθλημα της F1 και με δώδεκα νίκες σε δεκαοκτώ αγώνες στέφθηκε παγκόσμιος πρωταθλητής για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, πριν ολοκληρωθεί η αγωνιστική περίοδος. Ο Ολλανδός πιλότος έκανε μια μίνι αναδρομή και αναφέρθηκε στη στιγμή που πίστεψε ότι ο τίτλος δεν μπορεί να φύγει από τα χέρια του.

«Υπήρξαν μερικές στιγμές όπου σκέφτηκα ότι έχουμε καλές πιθανότητες να κερδίσουμε το πρωτάθλημα. Αλλά η στιγμή που σκέφτηκα ότι θα κερδίσω τον φετινό τίτλο ήταν μετά το Πολ Ρικάρ, όπου αυξήσαμε κατά πολύ τη διαφορά. 

Είχαμε ένα ανταγωνιστικό μονοθέσιο, γνώριζα πως η διαφορά θα ήταν αρκετά μικρή στους επόμενους αγώνες, αλλά σκεφτόμουν πως δεν υπάρχει περίπτωση να χάσουμε αυτή τη διαφορά» ανέφερε χαρακτηριστικά και συνέχισε σχετικά με το αγαπημένο του Grand Prix:

«Πρέπει να επιλέξω το τριήμερο στο Σπα. Διότι πιστεύω πως ήταν η απόλυτη επικράτηση. Αυτά τα τριήμερα συμβαίνουν πάρα πολύ σπάνια. Ειδικά όταν γυρνάς σπίτι σου το βράδυ, συνειδητοποιείς πως είχες τρελή απόδοση, ήταν κάτι το ιδιαίτερο».