Skip to main content

Ρέκορντμαν της Παρί ο Μπαπέ, in extremis η ισοπαλία της Ρεάλ

Και ο δεύτερος αγώνας της Παρί Σεν Ζερμέν με την Μπενφίκα με το ίδιο σκορ (1-1), με αποτέλεσμα Παριζιάνοι και Λουζιτανοί να ακολουθούν βίους παράλληλους στο φετινό Τσάμπιονς Λιγκ, ισοβαθμώντας στους 8 βαθμούς.

Ο αγώνας χαρακτηρίστηκε και το σκορ κρίθηκε από δύο πέναλτι: πρώτα του Μπαπέ (40΄) και ύστερα του πρώην παίκτη της Ίντερ, Ζοάο Μάριο (62΄). ι στους 8 βαθμούς.

Ακόμα κι έτσι πάντως ο Κιλιάν Μπαπέ «έγραψε ιστορία» για την Παρί, καθώς έγινε ο αρχισκόρερ της όλων των εποχών στη διοργάνωση με 31 γκολ, ξεπερνώντας τον Έντινσον Καβάνι (30),  ενώ ακολουθούν οι Νεϊμάρ (21), Ιμπραΐμοβιτς (20) και Ντι Μαρία (14).  

Η δεύτερη μεγάλη έκπληξη της βραδιάς (μετά την ήττα της Γιουβέντους στο Ισραήλ) παραλίγο να γίνει στη Βαρσοβία, όπου η (τυπικά) γηπεδούχος Σαχτάρ Ντόνετσκ κρατούσε τη νίκη απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης μέχρι το πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων.

Στο σημείο εκείνο ο Κρόος έκανε το γέμισμα από περίπου 40 μέτρα και ο προωθημένος Ρούντιγκερ με καλό άλμα και σωστό συγχρονισμό νίκησε τους αμυντικούς και τον τερματοφύλακα που έκανε άστοχη και άσκοπη έξοδο ισοφαρίζοντας σε 1-1, σε μια φάση που μετά το γκολ ο Γερμανός αμυντικός βρέθηκε αιμόφυρτος στο έδαφος, από την τρομερή εναέρια σύγκρουση με τον γκολκίπερ Τρούμπιν.

Μέσα σε μία εβδομάδα η Τσέλσι νίκησε δύο φορές τη Μίλαν, αφού το «Στάμφορντ Μπριτζ» νίκησε τους «Ροσονέρι» και στην πρωτεύουσα της Λομβαρδίας κι απόκτησε προβάδισμα για την πρόκριση.

Η αποβολή του Τομόρι στο 18΄ κόστισε στους Ιταλούς, που φώναξαν πολύ πάντως γι΄ αυτή την απόφαση του διαιτητή. Όπως και νάχει πάντως, η ομάδα του Στέφανο Πιόλι θα χρειαστεί δύο νίκες στα δύο παιχνίδια που απομένουν για να έχει ελπίδες ότι θα συνεχίσει στα νοκ άουτ.

Αποτελέσματα και σκόρερ:

5ος όμιλος

  • Μίλαν-Τσέλσι 0-2 (21΄ πεν. Ζορζίνιο, 34΄ Ομπαμεγιάνγκ)
  • Ντιναμό Ζάγκρεμπ-Σάλτσμπουργκ 1-1 (40΄ Λιούμπιτσιτς – 12΄ Ζάιβαλντ) 

6ος όμιλος

  • Σαχτάρ-Ρεάλ Μαδρίτης 1-1 (46΄ Ζούμπκοφ – 90΄+5 Ρούντιγκερ)
  • Σέλτικ-Λειψία 0-2 (75΄ Βέρνερ, 84΄ Φόρσμπεργκ)

7ος όμιλος

  • Κοπεγχάγη-Μάντσεστερ Σίτι 0-0
  • Ντόρτμουντ-Σεβίλη 1-1 (35΄ Μπέλινγχαμ – 18΄ Νιανζού)

8ος όμιλος

  • Μακάμπι Χ.-Γιουβέντους 2-0 (7΄, 42΄ Ατζίλι)
  • Παρί Σεν Ζερμέν-Μπενφίκα 1-1 (40΄ πεν. Μπαπέ – 62΄ πεν. Ζοάο Μάριο)